Bugun...



118 metrelik dev yatın sahibi Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Mark Zuckerberg mi?

Denizcilik dünyası bünyesinde Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger'ı barındıran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'in 118 metrelik dev bir yat aldığı iddiasıyla çalkalanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 20-03-2024 19:38

118 metrelik dev yatın sahibi Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Mark Zuckerberg mi?

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve bünyesinde WhatsApp, Facebook, Instagram ve Messenger gibi sosyal medya platformlarını barındıran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg son dönemde özel yaşantısını daha da gizlerken, denizcilik dünyasındaki bir iddianın da odağında yer aldı. 

Meta'nın CEO'su Zuckerberg'in üzerinde helikopter pisti ve yüzme havuzu da olan 118 metrelik bir süper yat satın aldığı öne sürüldü. 

9 haneli bir rakama satıldığı tahmin edilen geminin geçen hafta denize açıldığı ve şu an Fort Lauderdale, Florida'da demir attığı belirtildi. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un yatı Koru'nun 9 lüks teknesinden 9 metre daha kısa olan lüks yatın içinde ise yok yok. 

Zuckerberg'den ve yatın üreticisinden resmi bir açıklama gelmezken sosyal medyada lüks yatın Marshall Adaları bandıralı olmasına dikkat çekildi ve genelde ABD'li tekne sahiplerinin bu bayrağı tercih ettikleri hatırlatıldı. Eğer Launchpad isimli tekneyi Zuckerberg'in aldığı doğrulanırsa zengin girişimci Bezos, Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison ve Google'ın kurucu ortakları Sergey Brin ve Larry Page gibi lüks yat sahibi iş insanlarından biri olacak. Lüks yatta en az 12 kişinin kalabileceği belirtilirken mürettebat için de ayrı bir bölümün olduğu tahmin ediliyor. Teknenin içi ile ilgili yeni görseller paylaşılmazken teknede özel bir spor salonu ve masaj alanı olduğu tahmin ediliyor.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI