Bugun...



Yunanistan Muğla ile Girit arasında denizaltı tatbikatına başladı

Yunanistan Ege’deki Muğla ili ile Girit Adası arasında geniş bölgede ‘Nefes’ isimli tatbikata başladı. Tatbikata Fransız denizaltıları da destek verecek. Yunanistan ve Fransız denizaltıları ile helikopterlerin katılacağı tatbikatın Ege’nin en önemli ve kritik bölgesinde Türkiye’ye yakın sularda yapılması dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2023 20:44

Yunanistan Muğla ile Girit arasında denizaltı tatbikatına başladı

Yunanistan Ege’ Denizi’nde tatbikata başladı. Muğla ili açıkları ile Kerpe (Karpathos) ve Girit Adası arasındaki geniş deniz bölgesinde düzenlenecek Nefes isimli denizaltı tatbikatı için Salamina Deniz Üssü’nden 5 adet denizaltının bölgeye gönderildiği belirtildi.

 

EGE’NİN EN ÖNEMLİ BÖLGESİNDE TATBİKAT YAPALACAK

Papanikolis sınıfına ait 4 denizaltı ile Oceanos 209 tipi 1 denizaltının katılacağı tatbikat ile ilgili olarak açıklama yapan Yunanistan Genel Kurmay Başkanlığı   operasyonlar sırasında denizaltıların konuşlandırılması konusunda mürettebatı eğitmeyi amaçlayan “Nefes” tatbikatının Mirtoos, Girit ve Kerpe (Karpathos) deniz bölgelerinde gerçekleştirileceği açıklandı.

 

 

TATBİKAT 9 GÜN SÜRECEK TORPİDO ATIŞLARI YAPILACAK

22 Mart tarihinde başlayan tatbikatın 31 Mart tarihine kadar süreceği ve Speçes Adası açıklarında ki Mirtoos deniz atış alanında torpido atış tatbikatları gerçekleştirileceği açıklandı. Tatbikat kapsamında filonun su üstü birimlerine ait helikopterler denizaltı karşıtı senaryoları tatbik etmek üzere bu bölgede bulunacağı ve NOTAM A0964/23’e göre ayın 28 Mart tarihinde ise Kerpe adasının batısındaki bölgedeki tatbikata Fransız denizaltısının da katılacağı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI