Bugun...



Yunanistan’ın altı turistik adası salgın alarmı veriyor, kırmızıya geçtiler

Yunanistan’ın altı turistik adasında coronavirüs salgınını arttığı ve bu adaların salgında kırmızı bölge haline gelerek yoğun bakım ünitelerinin dolduğu açıklandı. Göğüs Hastalıkları Kliniği Direktörü Nikos Tzanakis altı turistik adanın kırmızıya dönüştüğünü belirterek “Durum beklenenden daha ciddi, aşıları tam olan 190 kişinin öldüğünü biliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2021 13:40

Yunanistan’ın altı turistik adası salgın alarmı veriyor, kırmızıya geçtiler

Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki PAGNI Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Direktörü Nikos Tzanakis, vakalar nedeniyle kırmızı renkte olan 6 adaya dikkat çekti. Tzanakis Yunanistan medyasına yaptığı açıklamada Girit Adası ile birlikte Paros, Mikonos, Naxos'tan, Rodos ve Korfu’nın salgında yeniden kırmızı alana geçtiğini belirterek yoğun bakım ünitelerinin dolmaya başladığını belirtti.

Tzanakis “Çok zor günler geçiriyoruz, yoğun bakım ünitelerinde yüzde 70’in üzerinde doluluk var. Panik içerisinde değiliz ancak maske ve hijyen konularında daha çok dikkatli olunmalı, sağlık ile ilgili bakanlıklardan yapılan uyarılar dikkate alınmalı” diye konuştu.

 

 

AŞILARI TAM OLAN 190 KİŞİ ÖLDÜ

 

Tzakanis  "Ülke genelinde aşıları tam olan toplam 190 ölüm kaydettik. Bu ölümler, yapılan çalışmaların istatistiksel sınırları içinde olup, tam aşılıların %5 - %6'sında aşının başarısız olduğunu göstermektedir. 85-90 yaş üstü, kanser, otoimmün, hematolojik maligniteler gibi sekonder hastalıklar nedeniyle bağışıklık sistemini etkileyen farmakoterapiye bağlı immün koruma gelişmeyen kişiler ve yaşlılardır” dedi.

 

AŞISIZ KALAN ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE BÜYÜK

 

Aşılama oranının önemli olduğunu ve öğrencilere yönelik aşılamanın artması gerektiğini belirterek “Aşılanmamış küçük çocukların etkilemesi ve aşılananların yaklaşık %10'luk bir bölümünün hastaneye girmesiyle birlikte nispeten semptomatik bir hastalık geliştireceğidir. Bu parametreler bizi yeni bir epidemiyolojik ortamın önüne koyuyor ve yüksek riske yönlendiriyor.  Her şey öğrencilerin ve 40 yaşın altındaki kişilerin aşılanma oranına bağlı olacaktır” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI