Bugun...



Yunanistan’da yangın kabusu evler, arabalar yandı, yaralılar var

Yunanistan’ın Pandeli kentinde çıkan orman yangını kentin içine kadar girdi, onlarca ev, işyeri ve otomobiller kül oldu, yaralıların hastanelere kaldırıldıkları belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 20-07-2022 13:10

Yunanistan’da yangın kabusu evler, arabalar yandı, yaralılar var

Yunanistan’ın Anthousa kentinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile Pandeli kentine kadar ulaşan orman yangını evleri ve otomobilleri kül etti.  Salı günü sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden yangında   Pandeli, Dralice Anthousa kentlerinde 10’dan fazla evin yandığı, 30 dan fazla otomobilin hasar gördüğü ve yangına müdahale eden4’ü itfaiye eri 15 kişinin yaralanarak hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

 

 

ŞİDDETLİ RÜZGAR İLE GELEN ALEVLER EVLERİ KÜL ETTİ

Bölgedeki 40 -44 derece hava sıcaklığı ve yaklaxık 60-70 kilometre hızla esen rüzgar ile birlikte gelen alevler nedeniyle birçok bağ evininde yandığı felakette bölgede yaşayan 90 bin kişiden yaklaşık 5 bin kişinin bölgeden tahliye edildiği, yangına 483 itfaiye eri, 35 uçak ve helikopter, 18 iş makinası, 120 arazöz ve askeri birliklerin müdahale ettiği ve kontrol altına alınamadığı belirtildi.

 

 

ONLARCA MAHALLE VE KÖY İLİE İRTİBAT KESİLDİ

Bölgede en az sekiz kent ve 30 mahallede yaşayan 90 bin kişiye  kabus yaşatan yangın ile birçok köy ve mahalle yolunun kapandığı, elektrik, su ve alt yapıda büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının Diari ve Dasamari kentlerine doğru yöneldiği başta Atina olmak üzere büyük şehirlerden yüzlerce ekibin yardım için bölgeye sevk edildiği belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI