Bugun...



Yunan sahil güvenliği Bodrum açıklarında Tük teknesine ateş açtı, batırdı, kaptanı tutukladı

Muğla’nın Bodrum ilçesi ile İstanköy (Kos) Adası arasındaki sularda bugün meydana gelen olayda Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin göçmenlerin bulunduğu bir Türk sürat teknesine ateş açarak batırdığı ve Türk kaptanı tutukladığı belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-11-2022 14:34:56 Tarih: 17-11-2022 13:38

Yunan sahil güvenliği Bodrum açıklarında Tük teknesine ateş açtı, batırdı, kaptanı tutukladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine 7 mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’na bugün sabah saatlerinde 1 mil açıkta meydana gelen olayda adadaki Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait komandoların Türkiye’ye doğur seyir halinde olan sürat teknesinin motoruna ateş açarak durdurduğu ve batan teknede bulunan 4 göçmen ile birlikte kurtarılan  32 yaşındaki Türk kaptanın göçmen kaçakçılığı iddiası ile yakalandığını duyurdu.

Rodiaki Gazetesi’nin olayın video görüntüleri ile birlikte yayınladığı haberde İstanköy Adası’nın Skandario sahili açıklarında meydana gelen olayda Yunanistan sahil güvenlik botunu gördükten sonra göçmenlerle birlikte  Bodrum’a doğru kaçmaya çalışan sürat teknesinin yaklaşık 15 dakika süren kovalama sonucunda 1 mil açıkta motoruna ateş edilerek durdurulduğu teknenin batması sonucu 4 göçmen ile Türk olduğu iddia edien kaptanın yakalandığı belirtildi.

İstanköy Adası'na götürülen göçmen ve Türk kaptanın yaralanıp yaralanmadığı ile ilgili bilgi verilmedi. Teknenin batma videosu ve denizde can mücadelesi veren göçmenlerin videosu yayınlandı.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI