Bugun...



Yunan balıkçılar Kardak'a gelmeye çalıştı, Türk sahil güvenlik önledi

Balıkçıları ile Kardak kayalıklarına gelip gerginlik yaratmak istediler, sahil güvenlik izin vermedi

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:42:10 Tarih: 06-01-2021 03:13

Yunan balıkçılar Kardak'a gelmeye çalıştı, Türk sahil güvenlik önledi

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelmeye çalışan Yunanlı balıkçılar ve sahil güvenlik botuna Türk sahil güvenliği izin vermedi. Öğle saatlerinde sürekli olarak Kardak Kayalıkları’na doğru rotasını çeviren Yunanlı balıkçıların önüne geçen türk sahil güvenliği ile yaşanan gerginlik anterhaber kameralarına yansıdı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi’ne 3.8 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları’na gelmek için Leros ve Kilimli  adalarından hareket eden Yunan balıkçılar öğle saatlerinde kendilerine ait sulardan Kardak Kayalıkları’na geçmeye çalıştı.

 

 

TÜRK SAHİL GÜVENLİĞİ ENGEL OLDU

 

Bir Yunan sahil güvenlik botunun eşlik ettiği balıkçıları bölgede devriye gezen Türk Sahil güvenliği kayalıklara iki mil kala Yunanlı balıkçıları ve sahil güvenliği durdurdu.

Yunan balıkçılarının sık sık rotalarını Kardak Kayalıkları’na çevirmesi nedeni ile yaklaşık iki saat süren gerginlik yaşandı.

 

 

İSTEDİKLERİ OLMAYINCA GELDİKLERİ GİBİ ADALARA GERİ DÖNDÜLER

 

Her seferinde Yunanlı balıkçıların ve sahil güvenlik botunun önüne geçen Türk askerlerinin bulunduğu bot Kardak Kayalıkları’na gelinmesine izin vermedi.

Yaklaşık iki saat süren gerginliğin ardından Yunan balıkçılar geldikleri adalara geri dönerken bölgede iki Türk sahil güvenlik botunun devriye gezmeyi sürdürdüğü görüldü.

Yunan sahil güvenlik botu ile balıkçılarının bölgede çıkarmaya çalıştığı krize Türk sahil güvenliği engel oldu. Saat 16.00 sıralarında gerginlik sona erdi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI