Bugun...



Yolunu şaşırarak Gümbet koyuna gelen yavru flamingo korumaya alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yolunu şaşırarak Gümbet koyuna gelen ve üç gündür yalnız kalan yavru flamingo koruma altına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2021 13:38

Yolunu şaşırarak Gümbet koyuna gelen yavru flamingo korumaya alındı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turistik Gümbet koyundaki limana gelen ve üç gündür yalnız olduğu halde yaşamayan çalışan yavru flamingo koruma altına alındı.

Bodrum Su Sporları çalışanlarından Derya Güner’in dikkatini çektiği flamingo zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Yavru flamingonun veteriner tarafından yapılan kontrolünde sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Güner yaptığı açıklamada ^Buraya en yakın flamingo grupları Boğaziçi Sulak Alanı’nda var, sanıyorum bir grup flamingo ile gelmiş ancak yolunu şaşırmış. Burada zaman zaman karaya çıkan flamingoya köpeklerde saldırıyordu, ayrıca flamingonun burada beslenmesi için gerekli şartlar uygun değil. Boğaziçi Sulak Alanı’na götürülmesi için yardım istedik, belediye ekipleri yavcru flamingoyu buradan aldı” dedi. Yavru flamingonun Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği ve sulak alanda doğal ortama bırakılacağı belirtildi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI