Bugun...



Yılmaz Büyükerşen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın jüri başkanı oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi’nin “Çizginin Efendisi” Turhan Selçuk adına her yıl düzenlediği, bu yıl 12. Kez organize edilecek olan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın jüri başkanlığını Eskişehir Büyükşehir belediye Başkanı CHP’li yılmaz Büyükerşen’in yapacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2021 15:23

Yılmaz Büyükerşen Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın jüri başkanı oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi tarafından bu yıl 12. Kez düzenlenecek olan Uluslar arası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması ile ilgili açıklama yapıldı. Seçici Kurul Başkanlığı’nı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Büyükerşen’in yapacağı belirtildi. Büyükerşen’in belediye başkanlığının yanı sıra  heykeltıraş ve çizer olmasına da dikkat çekildi.

 

KARİKATÜR DÜNYASINDA ÖLÜMSÜZLÜK KAZANAN TURHAN SELÇCUK’U YAŞATACAĞIZ

 

Uluslar arası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın Milas’ın dünya ölçeğindeki markaları arasında yer aldığını belirten CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Karikatür Dünyasında ölümsüzlük kazanmış, büyük usta Turhan Selçuk’u gelecek  nesillere tanıtmayı hedefleyen karikatür okulu, Turhan Selçuk Müzesi ve sanatçının adını taşıyan Açıkhava Park Kompleksi ile Milas, organizasyonun 2022 yılı hazırlıklarına başlamanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 

SEÇİCİ KURUL MAYIS AYINDA TOPLANACAK

 

Serbest konulu olarak tüm çizerlere açık olan 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması için son katılım tarihi 30 Nisan 2022 olduğu belirtildi. Yarışmaya katılan eserleri değerlendirecek olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığındaki Seçici Kurul 12 Mayıs 2022 tarihinde toplanacak.

 

ULUSLAR ARASI İSİMLER DEĞERLENDİRME YAPACAK

 

Seçici kurulda ayrıca Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, çizerler kamil Masaracı, İzel rozental, Zeynep Gargi, Zehra Ömeroğlu, Sevda Deniz Anıl, Yoshiaki Yokota (Japonya), Hayati Boyacıoğlu (Almanya), ressam Mehmet Nergiz ve koordinatör Bülent Örkensoy’un yer aldığı belirtildi.

Yarışmada ilk üç dereceye girenlere 10 bin TL, 7 bin 500 TL. ve 5 bin TL. para ödülü verilecek.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI