Bugun...



Usta oyuncu Müjdat Gezen'e Bodrum'da sevgi seli

Türk tiyatrosunun büyük üstadı Müjdat Gezen Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlikte Sözcü Gazetesi muhabiri ve gazeteci Gökmen Ulu tarafından hazırlanan Müjdat Gezen Belgeseli’nin özel gösterimine katıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-05-2022 14:59:33 Tarih: 12-05-2022 11:20

Usta oyuncu Müjdat Gezen'e Bodrum'da sevgi seli

Kızı ile belgeseli izleyen Müjdat Gezen ardından katıldığı sohbet toplantısında “Bugün hem belgeseli izlediğimde hemde burada yüzlerce kişi ile bir araya geldiğimde hayatım boyunca insan biriktirmenin ne kadar önemli olduğunu gördüm ve büyük bir mutluluk yaşadım, ben sevmeyi seviyorum, insanları seviyorum” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yakaköy’de dün gece düzenlenen etkinlikte Sözcü Gazetesi muhabiri ve gazeteci Gökmen Ulu’nun yönetmenliğini yapıp hazırladığı  Müjdat Gezen Belgeseli’nin özel gösterimi yapıldı. Usta tiyatrocu Müjdat Gezen’in Hollanda’da yaşayan  kızı Elif Gezen ile birlikte katıldığı belgesel gösterimini aralarında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın basın Danışmanı gazeteci Can Pulak,  Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, sinema dünyasının unutulmaz isme Zeki Alasya’nın eşi Jülide Atak Alasya, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan’ında aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.

 

 

10. YIL MARŞI İLE GELDİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Gökmen Ulu, Müjdat Gezen ve kızı Elif Gezen ile birlikte gösterimin düzenlendiği meydana 10. Marşı ve yüzlerce kişinin alkışları arasında geldi. Vatandaşlarla ile sohbet eden Müjdat Gezen’in sık sık yaptığı espiri ve şakalar izleyenleri kahkahaya boğdu. zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

 

 

TÜRK SİNEMASININ ÜNLÜ OYUNCULARI, YÖNETMENLERİ GEZEN’İ ANLATTI

Gazeteci Gökmen Ulu’nun hazırladığı ve yönetmenliğini yaptığı Müjdat Gezen Belgeseli’nde Türk sinema ve tiyatrosuna yıllarını vermiş oyuncu, yönetmen, yapımcı, Gezen’in yetiştirdiği öğrencileri, arkadaşları usta oyuncuyu sanata verdiği önemi ve değeri anlattı. Gezen’ın çocukluk yılları ve ailesinden aldığı hemen tüm olaylara espiri, hoşgörü ve anlayış ile yaklaşması, elinden gelen tüm insanların karşılıksız olarak yardımına koşması, insana verdiği değer ve önemin anlatıldığı belgeselde zaman zaman duygulu anlar yaşandı, zaman zaman ise kahkahalar atıldı. Belgeselde Müjdat Gezen’i anlatan Alper Kul, Barış Dinçel, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Cüneyt Arkın, Çağlar Çorumlu, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Erkan Can, Emre Kongar, Erol Evgin, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, İlker Başbuğ, Kandemir Konduk, Mustafa Alabora, Perran Kutman, Savaş Dinçel, Şebnem Bozoklu, Şevket Çoruh, Temel Gürsu, Tınaz Titiz, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Orhan Aydın, Özden İnönü Toker, Uğur Dündar, Yasemin Yalçın, Yıldız Kenter ve  Zülfü Livaneli gibi değerli isimlerin anlatımları bol bol alkış aldı.

 

 

GEZEN’İN ESPİRİ VE ŞAKALARI SOĞUK HAVADA İZLEYENLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

Yaklaşık 90 dakika süren belgeselin ardından moderatörlüğünü Gökmen Ulu’nun yaptığı söyleşiye katılan Müjdat Gezen ve Elif Gezen izleyenlerin sorularını yanıtladı. Soğuk havaya rağmen Gezen’in yaptığı şakalar, yaşadığı olayları anlatırken yaptığı espiriler izleyenleri kahkahaya boğdu.

 

BELGESELİMİ SEYRETTİĞİMDE ÖLÜYORUM SANDIM

Gezen gösterilen belgeselin yüzde 90’nın ilk kez gördüğünü belirterek “Bugün belgeseli izlediğimde ölüyorum sandım. Herkes beni bir anlatmış bir anlatmış sanki ölüp gitmişim gibi, herkes methetmiş, beni övmüş, belgeseli izlerken bir anda öldüğümü hissettim” diye konuştu, sanatçının konuşmaları sık sık alkışlarla ve kahkahalarla kesildi.

 

 

KARTOPU GİBİ GELİYORUZ, GELİYORSUNUZ

Gezen bir izleyicinin sorusu üzerine Türkiye’deki siyasal iklimdeki değişiklikleri kar tanesinin kartopuna dönüştüğünü belirterek “Merak etmeyin herşey değişecek güzel olacak, sizler kar taneleri olarak kartopuna dönüşüyorsunuz, geliyoruz, geliyorsunuz, bir süre daha sabredin ondan sonra top sizde olacak. Hiç keyfinizi bozmayın yolcudur Abbas bağlasan durmaz, çünkü zaten anketlerde bunu gösteriyor” Dedi.

AÇIK OTURUMLARI İZLEMİYORUM, ONUN YERİNE AFRİKA ASLANLARINI İZLİYORUM

Gezen ülkedeki gazetecilerin durumu ile ilgili bir soruya ise “Açıkçası televizyonlardaki açık oturumları izlemiyorum. Hele o yandaş yalaka gazetecilere ise üzülüyorum. Aslında onlar kötü insan değiller ama ülkeye kötülük yapıyorlar. O nende açık oturum yerine belgesel kanallarında Afrika aslanlarını izliyorum” ifadelerini kullandı. En büyük hayalinin Atatürk döneminde yaşamak ve O’nunla iki kadeh rakı içmek olduğunu belirten Gezen “Aslında bir marka yaratıp adınıda Ata ve Türk koymak lazım. Rakıyı isteyen ver oğlum bir Atatürk desin. Biz burada bu ülkede 85 milyon Atatürk”üz dedi.

 

BAZI LİDERLERİN TAKLİTLERİNİ YAPMAK İÇİMDEN GELMEDİ

Konuşmasında ünlü şair Can Yücel, Bülent Ersoy, Zeki Alasya, Halit Kıvanç, Aziz Nesin, Perran Kutman, İrdal ve İsmet İnönü ile anılarına anlatan Gezen bu kişilerin taklitlerinide yaptı. Gezen “Hemen hemen tüm liderlerin taklitlerini yaptım, birkaçı hariç onlarında yapmak inanın içimden gelmedi” dedi.

 

YARGITAYA GİTMİŞLER 3. KEZ YARGILANMA DURUMU OLABİLİR

Sanat yaşamının 62. Yılını kutlayan ve Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiası ile Metin Akpınar ile haklarında açılan davada beraat ettiklerini ancak dosyanın Yargıtay’da olduğunu belirten Gezen “Ancak yinede belli olmaz 3. Kez yargılanabiliriz, yinede söylüyorum ben orada asla kimseye hakaret etmedim, o cümlelerden hakaret çıkmaz” dedi.

 

SEVMEYİ SEVİYORUM, İNSAN BİRİKTİRMİŞ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Konuşmasının sonunda hayatı boyunca hep insanları sevdiğini ve sevmeyi sevdiğini belirten usta oyuncu Müjdat Gezen “Hiç düşünmedim, herkes için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, bu huyumdan da vazgeçmem, zaten bugünde hem belgeselde hemde sizlerin yüzünde insan biriktirmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu  gördüm,  buda bana yeter, insanları seviyorum, sevmeyi seviyorum ben. Hayatım boyunca hep kendim ile yarıştım hem iyiyi doğruyu, güzeli ahlaklı olmayı düşündüm. Bunların hepsi insana sevgiolarak dönüyor” diye konuştu.

 

 

10 YIL MARŞI İLE BAŞLADI İZMİR MARŞI İLE BİTTİ

Usta oyunu oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı, hayranları kutlamak için sıraya girdi. Yaklaşık 3 saat 15 dakika süren ve 10. Yıl Marşı ile başlayan etkinlik İzmir Marşı ile sona erdi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gezen’e tarihi kayra Uygarlığı’nda adaleti temsil eden Karya Baltası plaketi armağan etti.  Gezen plaketi alırken ise “Aslında bunu Adalet Bakanı’mıza vermek” gerekir söylemi izleyenleri kahkahaya boğdu.

 

 

ÇİÇEKLERİ KOPARABİLİRLER AMA BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZLER

Gazeteci Gökmen Ulu ise yaptığı konuşmada ”Müjdat Gezen Türkiye’nin en önemli kültür hazinelerinden biridir. Konu Müjdat Gezen olunca gerçekten hiç bir şeye sığmıyor. Yaşadığı sürece o kadar çok insana iyilik yapmış, insana dokunmuş ki O’nun yaptıklarının bir belgesele sığmayacak kadar çok olduğunu gördüm. Böyle bir ustanın yaşamını on binlere yüz binlere aktarmaktan, O’nu dahada yakından tanımaktan büyük onur ve gurur duydum. Müjdat Gezen gibi değerlerimiz bizlere ihtiyacımız olan en büyük en güçlü silahımız morali ve gerekli olan umudu aşılıyorlar. Umudumuzu ellerimizden alabilirler, çiçekleri koparabilirler ancak baharın gelişini engelleyemezler” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI