Bugun...



Ünlü Şair Cahit Külebi’nin oğlu Ali Külebi Kanada’da coronaya yenik düştü

Dünyaca ünlü şair Cahit Külebi’nin kanada’nın Toronto kentinde yaşayan oğlu Yazar Ali Külebi’nin coronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2021 11:18

Ünlü Şair Cahit  Külebi’nin oğlu Ali Külebi Kanada’da coronaya yenik düştü

Dünyaca ünlü şair Cahit Külebi’nin Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan oğlu yazar 75 yaşındaki Ali Külebi’nin coronavirüs hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdiği açıklandı.

Külebi’nin yaşamını yitirmesi ünlü Ressam Hikmet Çetinkaya’nın  Resim Atölyesi grubundan dostlarına

“CAHİT KÜLEBİ'nin oğlu ALİ KÜLEBİ. Kanada / Toronto'da virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.  Çok değerli bir dosttu, iyi bir insandı. Sıkça bir araya gelip sohbetler ederdik.  Hepimizin başı sağolsun, sevenlerine başsağlığı diliyorum” denilerek duyuruldu.

Yazar, gazeteci, TV proğramcısı Ali Külebi’nin Türkiye'nin enerji sorunları ve nükleer gereklilikYeni Dünya Stratejileri ve Kilit Ülke Türkiye..isimli kitapları yazmıştır.

 

 

Ali Külebi kimdir?

 (1945, Antalya), Türk - araştırmacı-gazeteci, yazar. 13.03.1945 tarihinde annesi Süheyla ve babası Cahit Külebi'nin öğretmen olarak görev yaptığı Antalya'da doğdu. Ankara-İltekin İlkokulu ve Cebeci Orta Okulu'nu bitirdikten sonra babasının Kültür Ataşesi olarak İsviçre'de görevli bulunduğu yıllarda bir süre liseye bu ülkede devam eden Ali Külebi, daha sonra İstanbul Kabataş ve Ankara Atatürk Ankara Liselerinde lise öğreniminini tamamlamıştır. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletmecilik Bölümünü bitirdikten sonra da uzun yıllar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Antip, 1999-2000 yıllarında İzmir Belediyesi kurulusu İzelman A.S. gibi özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında Genel Müdür olarak çalışmıştır. 2007-2008 yıllarında Ankara Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünde bir sure İngilizce part-time Turizm İşletmeciliği dersleri vermiştir. Aynı sürelerde, 2002-2009 yılları arasında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in danışmanlığını yaparken, sendikaya bağlı bir kuruluş olan TUSAM-Türkiye Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanlığı görevini yapmış ve aynı zamanda TUSAM ve Cumhuriyet gazetesinin 2004-2009 yılları arasında çıkarmış olduğu "Cumhuriyet Strateji" ekinin de eş-koordinatörlüğünü yürütmüştür. Yine aynı sürelerde, 2004-2010 yılları arasında ART-Avrasya Televizyonu Dış Politika Direktörlüğü ve dış politika programları sunuculuğunu da sürdürmüştür.

Halen Kanada'nın Toronto şehrinde yazarlık yaşıyordu. Ali Külebi 14 yaşından başlayarak askerî konularla, özellikle de havacılıkla ilgilenmiş ve özel pilot lisansı ve paraşütçü brövesi almıştır. Siyah kuşak Taekwondocudur ve bir süre Türkiye Taekwondo Federasyonu asbaşkanlığı yapmış ve Milli Takımlar menajerliği görevini de sürdürmüştür. Türkçe ve İngilizce 300e yakin güncel yorum, analiz ve makalesi "Cumhuriyet Strateji Eki", "Türk Yurdu", "Turkish Daily News", "Yenicağ", "Ekonometri" gibi çeşitli dergi ve gazetede yayınlanmıştır. Ali Külebi 2004 - 2014 yılları arasında TRT-Ankara radyosunda sabah yayınlanan Gündem programına da konuk yorumcu olarak defalarca katılmış ve dış politika ile ilgili güncel değerlendirmeler yapmıştır. İyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede Fransızca bilir.




Editör: Yaşar Anter




Nursel Oran / 10-11-2021 00:06:00

Ali Külebinin ölümüne çok üzüldük Allah rahmet eylesin. Acaba eşi ve çocukları nerede?



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI