Bugun...



Ünlü Keman virtüözü ve besteci kemanisti intihar etti.

Ünlü Keman virtüözü ve Besteci kemanisti intihar etti. İlyas Tetik yaşadığı geçim sıkıntılarından dolayı İstanbul Sarıyer'deki evinde intihar etti...

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2021 21:27

Ünlü Keman virtüözü ve besteci kemanisti intihar etti.

Ünlü Keman virtüözü ve Besteci kemanisti İlyas Tetik yaşadığı geçim sıkıntılarından dolayı İstanbul Sarıyer'deki evinde intihar etti.

Türkiye'nin en ünlü müzik insanları arasında yer alan, Ajda Pekkan'dan Sezen Aksu'ya, Müslüm Gürses'ten Ahmet Kaya'ya kadar çok sayıda sanatçıyla çalışmıştı.

İntiharı gören ailesi hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Sarıyer Asayiş Büro ve Olay yeri İnceleme ekipler kaldığı Beyaz Lale sokağa gelip incelemelerde bulundu.

İntihar ederek yaşamına son veren İlyas Tetik'in Muazzez Ersoy ile 1 hafta önce çekilen görüntüleri de ortaya çıktı.

Sanatçı Tetik’in bayramda Muazzez Ersoy ile bayram programına hazırlandığı belirtildi.

CHP Bursa Eski Milletvekili Ceyhun İrgil ise müzisyenlere yönelik 24.00 yasağını hatırlatarak, “Müzik yasağı anlamsızca ve inatlaşarak devam etmeseydi belki de aramızda olmaya devam edecekti. #müzik insanları rahatsız etmez ama müzik ile yaşam bulan insanların elinden müziği alırsanız yaşamları cehenneme döner. Büyük bir ustayı böyle yitirmek çok ama çok üzücü...” ifadelerini paylaştı.

“Seni Buldum Ya”, “Yıllarım”, “Hayatımı Yazsam Roman Olurdu”, “Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan”, “Bulunur Elbet” gibi bir çok esere imza atan besteci, keman virtüözü İlyas Tetik 60 yaşında hayatını kaybetti.

13 yaşında keman çalmaya başlayan İlyas Tetik, hayalini gerçekleştirmek için İzmir’den İstanbul’a geldi. Yönettiği ilk albüm Tüdanya’nın “Seni Sevmeyen Ölsün” çok satanlar arasına girdi.

ÜNLÜLERLE AYNI SAHNEYİ PAYLAŞTI

Ahmet Kaya, Ajda Pekkan, Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunuyor. Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaştı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI