Bugun...



Ünlü karikatürist Yalıkavak’ta çocuklara karikatür eğitimi vermeye başladı

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi Muhtarı Ali Çınar tarafından düzenlenen karikatür sergisinde ünlü karikatürist Raşit Yakalı’nın eserleri yer aldı. Yakalı Yalıkavaklı çocuklara üç hafta sürecek karikatür eğitimi vermeye başladı.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2022 21:28

Ünlü karikatürist Yalıkavak’ta çocuklara karikatür eğitimi vermeye başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar  tarafından düzenlenen etkinlikte Yalıkavak Halk Kütüphanesi’nde ünlü karikatürist 77 yaşındaki Raşit Yakalı çocuklara yönelik karikatür sergisi açtı ve yaşları 8-15 arasındaki çocuklara 3 hafta sürecek karikatür eğitimi vermeye başladı.

Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar ile birlikte serginin ve eğitimin açılışını yapan daha öncede Hürriyet ve Dünya Gazeteleri’nde yıllarca spor karikatürleri çizen Raşit Yakalı çocuklara karikatürün amacını ve eğitimde yapacaklarını anlattı.

 

 

PATATES VE SOĞAN İLE KARİKATÜR EĞİTİMİNE BAŞLADILAR

Yakalı eğitimin ilk günü patates ve soğandan yapılan karikatürlerle çocukların dikkatini çekti. Karikatür maketler yapan Yakalı çocuklara üç hafta boyunca çizim eğitimi vereceğini çocukların dünyaya bakış açılarının değişeceğini belirterek “Çocuklarımız dijitalleşme çağında gülmeyi eğlenmeyi unuttu. Sanat, spor ve benzeri eğitime hasret kaldılar. Oysaki karikatür ve benzeri resim eğitimleri çok küçük yaştan başlamalı. Çevremizdeki meyve ve sebzeleri değişik metaryelleri kullanarak karikatür yapacağız, temel karikatür eğitimi vereceğiz. Karikatür çizerek, oyunlarla yaşamı eğlenceli hale getirmek ve onların mutlu gelişmelerini sağlamak hepimizin görevi” diye konuştu.

Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar ise mahalledeki çocukların sanatın farklı kollarında ustalarla bir araya getirerek atölye çalışmasını yapmaya devam edeceklerini sanatın birçok dalını çocukların öğrenmelerini sağlayacağını söyledi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI