Bugun...



Üniversite’de “Gelecek turizmde” projesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Gelecek Turizmde, üniversitenin sürdürülebilir kampüs olmasına ve gönüllülüğün gelişmesine katkı sağlayacak.

facebook-paylas
Güncelleme: 14-12-2023 14:21:47 Tarih: 14-12-2023 13:59

Üniversite’de “Gelecek turizmde” projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes iş birliğiyle 16 yıldır yürütülen Gelecek Turizmde programı kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile protokol imzalandı. Protokolün amacının Türkiye’nin kültürel ve doğal mirasını koruma, yerel kalkınma ve kadınların güçlenmesi çabalarına katkı sunan Gelecek Turizmde programı kapsamında üniversitenin sürdürülebilir kampüs olmasına ve ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersine teknik destek sağlayacağı ve öğrencilerin sürdürülebilir turizm vizyonu güçlenirken, aynı zamanda Gelecek Turizmde faaliyetlerinde gönüllü olarak da yer alabileceği belirtildi.

MUĞLA PROJENİN ÖNCÜSÜ OLACAK

Gelecek Turizmde, 16 yıldır yerel kalkınma modelleri oluşturma hedefiyle yoluna devam ediyor. Program, 2021 yılında yaşanan orman yangınlarının ardından çevresel, sosyal ve ekonomik iyileşme sürecinin sürdürülebilir turizm desteğiyle hızlanması amacıyla odağını Muğla’ya çevirdi.  Bu kapsamda Muğla’da bugüne kadar; sürdürülebilir turizm ve afetle mücadele eğitimleri verildi, olası yangın durumlarında kullanılmak üzere ormanlık alanlara su tankerleri yerleştirildi, kadın kooperatifleriyle çalıştaylar gerçekleştirildi. Akyaka, Köyceğiz ve Taşlıca’da sürdürülebilir turizm rotaları oluşturuldu.

 

 

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER PROJEDE GÖNÜLLÜ YER ALABİLECEK

Yapılan protkol ile birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri “Sürdürülebilir Turizm Topluluğu” aracılığıyla artık Gelecek Turizmde faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alabilecek. Öğrenciler, sürdürülebilir turizm ve sorumlu turist olma prensiplerini öğrenirken, aktivitelere gönüllü katılım sağlayarak sürdürülebilir turizm konusunda deneyim kazanma imkanına sahip olacak. Protokol kapsamında, Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından yürütülen çalışmalarının bir parçası olarak, üniversitenin “UI Green Metrics” üniversite sürdürülebilirlik derecelendirmesi sıralamasındaki yerini daha üst seviyelere çıkarmak için katkı sağlanacak. Ayrıca üniversite müfredatında yer alan “Gönüllülük Çalışmaları” derslerine de teknik destek sağlanarak öğrenciler arasında dayanışma ve gönüllülük duygusu teşvik edilecek.

MUĞLA’DA TURİZMİN HER ÇEŞİDİ YAPILABİLİR

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, bu bölgenin her türlü turizm için oldukça elverişli olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “70’li yıllardan bu yana zaman içerisinde ülkemizin tarihi ve coğrafi derinliği ve elbette ki güzelliği sayesinde bölgemizde turizm daha aktif hale geldi. Burayı turizm için cazip kılan sadece doğal güzelliği değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasları. Çünkü bunlar, turizmi cazip hale getiren öğelerdir. Bununla birlikte turizmde biz sadece kendi kültürümüzü tanıtmıyor aynı zamanda gelen turistin kültürüyle de tanışıyoruz. Bu kültürel karşılaşmalar, toplumların esnekliğini de artıran bir husustur. Kısacası turizm, her yönüyle bölgemizin kalkınmasına katkı sağlayacak bir husustur.”diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI