Bugun...



Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 21'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı. Festivalin ilk gününde bir yamaç paraşütçüsü pilotu düşerek ağır yaralandı.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2021 19:49

Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali başladı.

Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Babadağ'ın bin 700 metre rakımlı pistinde gerçekleştirildi. Organizasyona 40 ülkeden yaklaşık bin 500 yamaç paraşütçünün yanı sıra, dünyanın en iyi akrobasi sporcuları da katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Alim karaca (CHP) Fethiye'nin dünyanın en güzel coğrafyalarından olduğunu belirterek "Önümüzdeki yıl paydaşlarımızla festivali dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız." dedi.

Konuşmaların ardından, hazırlıklarını tamamlayana paraşütçüler törenin yapıldığı alandan uçuşa geçti. Belediye Başkanı Alim Karaca da yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdi.

Kalkışın ardından piste düşen bir yamaç paraşütü pilotuna bölgedeki Jandarma Arama Kurtarma Timi ile UMKE tarafından müdahale edildi.

Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Festival, 24 Ekim Pazar günü sona erecek.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI