Bugun...



Uluslararası Mizah Festivali'nin ana konuğu Abdülcanbaz olacak

İzmir’de bu yıl canlı yapılacak olan 5. Uluslararası Mizah Festivali’ne Turhan Selçuk’un Abdülcanbaz’ı ana konuk oluyor.

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2021 22:42

Uluslararası Mizah Festivali'nin ana konuğu Abdülcanbaz olacak

İzmir’de festivaller birbirini izliyor Uluslararası Mizah Festivali beşinci yılında izleyicisiyle canlı olarak buluşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı tarafından Vecdi Sayar’ın yönetmenliğinde 17-23 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde görsel sanatlardan sahne sanatlarına, müzikten sinemaya tüm sanat dallarında etkinlikler olacak. Teması “Mizah Dünyasının Popüler Kahramanları” olan Festival kapsamında, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) galerilerinde üç sergi birden açılıyor: “İzmir’de bir İstanbul Beyefendisi: Abdülcanbaz”, Turgut Çeviker’in küratörlüğünde “Çizgi Kahramanlar” ve Cengiz Özek’in “Gelenekselden Çağdaşa Karagöz” sergileri. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Abülcanbaz sergisiyle mizahın üç ustasını çizeri Turhan Selçuk ve Abdülcanbaz’ın ilk döneminde metinleri yazan Aziz Nesin ile Rıfat Ilgaz’ı, festival’in diğer etkinliklerinde de Aziz Nesin’i doğum günü olan 20 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Yücel Erten yönetiminde sahnelediği ‘Azizname’ ile, Rıfat Ilgaz’ı ünlü yapıtı ‘Hababam Sınıfı’ ile anacağız. Bu yıl ilk kez vereceğimiz Aziz Nesin Mizah Ödülü’nü de tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen’e sunacağız” diyor. İzmir Uluslararası Mizah Festivali’nde Cengiz Özek’in “Çöp Canavarı adlı Karagöz oyunu ve Aydın Ilgaz’ın sunumuyla “Hababam Sınıfı” gösterilecek. Mizah ve yazarlarla ilgili söyleşiler yapılacak. 

 

 

TİYATRO KURAN KOMEDYENLER

Festival Yönetmeni Vecdi Sayar, “Bu söyleşi ile, doğumunun 100. yıldönümünde Ulvi Uraz, ölümünün 50. Yılında Avni Dilligil ile Muammer Karaca, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan, Altan Erbulak, Nejat Uygur, Tevfik Gelenbe, Enis Fosforoğlu, Levent Kırca ve yakınlarda yitirdiğimiz Ferhan Şensoy’u anıyoruz. 21 Aralık ‘En Uzun Gece’de Müjdat Gezen’e Aziz Nesin Mizah Ödülü’nü sunacağız. En Uzun Gece’yi Şarlo filmleri ile tamamlayacağız” diyor. Gecede, Chaplin’in ilk döneminden iki kısa filmle, “Asri Zamanlar” ve “Şarlo Diktatör” filmleri gösterilecek.

 

 

BALKANLAR’DAN USTALAR

Festivalin Balkan ülkelerinden gelen konuklarından Bulgar karikatürist Lubomir Mihailov, Ukrayna’dan ünlü bir çizer Oleg Gutsov, Romanya’dan sinema yazarı, Dana Duma çeşitli etkinliklere katılacak. Festivalin son etkinliği “KomiKlasik” adlı konser İzmir Büyükşehir Belediyesi El Ele Müzik Senfoni Orkestrası’nın şefi İbrahim Yazıcı, solisti ise bu projenin yaratıcısı, komik performansları ile sanal ortamda büyük ilgi gören, değerli viyola sanatçısı Efdal Altun olacak. İzmir festivalde mizahla düşünecek. 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI