Bugun...



Ukraynalılardan Rusya’ya “Füzeleri durdurun, siviller ölüyor” tepkisi

Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu “Muharebe sahasında ciddi kayıplar veren Rusya barışçıl insanlara ve sivil altyapı tesislerine yönelik sinsi terör eylemlerine başvuruyor. Ukrayna'nın uluslar arası ortaklarını, Ukrayna'nın sivillerini öldüren saldırgan Rusya'yı terör devleti olarak tanımaya çağırıyoruz” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 14-10-2022 18:25

Ukraynalılardan  Rusya’ya “Füzeleri durdurun, siviller ölüyor” tepkisi

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Ukraynalılar Derneği tarafından bugün akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda Rusya’nın ülkelerine karşı füzelerle yaptığı acımasız savaşı protesto etti. Ellerinde Türkçe, İngilizce, Rusça yazılı savaşı protesto eden, Putin’e tepki gösteren döviz ve pankartlarla gelen, ülkelerindeki savaş fotoğraflarını sergileyen Ukraynalılar dev boyutlarda Stop Putin Stap War pankartı açtı. İlçede bulunan yerli ve yabancı turistlerinde izlediği ve yaklaşık 80 Ukraynalı’nın katıldığı eylemde Ukrayna şarkıları çaldı ulusal marşları okundu.

 

 

RUSYA TERÖR DEVLETİ STATÜSÜNÜ TEYİT ETTİ

Dernek Başkanı İrina Demiroğlu yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna şehirlerine yönelik yaptığı füze saldırısına karşı absın açıklaması yaptıklarını belirterek “10 Ekim sabahı  Ukrayna'nın şehirlerine (Kyiv, Zaporijjya, Dnipro, Zhytomyr, Khmelnytskyi, Ternopil, Lviv, Kropyvnytkyi, Sumy, Kharkiv ve diğerleri) kapsamlı füze saldırısı düzenleyerek terör devleti statüsünü bir kez daha teyit etti. Ukrayna'nın barışçıl şehirlerine toplam 75 düşman

füzesi fırlatıldı. Bunlardan 41'i Ukrayna'ya ait hava savunma sistemleri havada imha edildi. Rus füzesinin Kyiv'in Shevchenkivskyi mahallesine isabet etmesi soncunda en az 8 kişi hayatını kaybetti, 24 sivil yaralandı” diye konuştu.

 

İrina Demiroğlu

 

RUSYA SİVİL ALTYAPIYI HEDEF ALIYOR

Demiroğlu açıklamasının devamında Rusya’nın Ukrayna’ya ait sivil alt yapıyı hedef aldığını belirterek  “Kyiv'in merkezinin bombalanması sonucunda Filarmoni binası, Hanenko ve Shevchenko müzeleri ve Shevchenko Parkı hasar gördü. Ukrayna'nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanırken bazı yerlerde su temini problemleri başladı. Böylece Rusya, Ukrayna'nın sivil altyapısının yok edilmesine yönelik sıradaki terör eylemini gerçekleştirdi. Ukrayna şehirlerine İran yapımı ‘kamikaze dronlar'la saldıran RF Ukrayna'nın enerji sitemini yok etmeye ve kaos ile panik yaymaya çalışıyor. Bununla birlikte Kremlin sivilleri hedef alıyor. Bu tür eylemlerle terör devleti, Ukrayna ordusu yerine sivillerle savaştığını gösteriyor. Kyiv ve Ukrayna'nın diğer şehirlerine yönelik bilinçli füze saldırıları Kremlin'in terör faaliyetlerinin sıradaki delilidir. Muharebe sahasında ciddi kayıplar veren Rusya barışçıl insanlara ve sivil altyapı tesislerine yönelik sinsi terör eylemlerine başvuruyor. Ukrayna'nın uluslar arası ortaklarını, Ukrayna'nın sivillerini öldüren saldırgan Rusya'yı terör devleti olarak tanımaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Galina Ateş

 

UKRAYNA KENDİNİ SAVUNUYOR

Galina Ateş ise yaptığı açıklamada “Putin’in köprü patlamasından sonra intikam aldığı ve kışkırtıldığı söyleniyor. Rusya daha öncede füzelerle Ukrayna’ya saldırıyordu, binlerce sivil öldürüldü. Putin savaş alanındaki yenilgilerinden dolayı bu füze terörünü gerçekleştiriyor. Bu insanlık suçlarını işlemek için O’nu kışkırtmaya yönelik hiçbir şeye ihtiyacı yok. Sanki suçlu Ukrayna. Unutmayalım saldırgan Rusya ve Ukrayna kendini savunuyor. Bugün için Ukrayna için yardım eden, savaşan, yardım eden ve mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Etkinlikte Ukrayna’daki çocuklar için hediyelik eşya satışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI