Bugun...



Ukraynalı dansçının ölümüne diplomatlar el koydu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç gün önce yaşadığı evde elleri arkadan kelepçeli başına poşet geçirilmiş vaziyette, sandalyede otururken ölü vaziyette bulunan Ukraynalı model ve dansçının ölümü ile ilgili Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın diplomatlarını görevlendirdiği belirtildi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko yaptığı açıklamada Cyrstina Novitskaya’nın ölümü ile ilgili olarak “Davanın Türkiye'deki Ukraynalı diplomatların özel kontrolünde olduğunu” söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:43:11 Tarih: 05-01-2021 16:06

Ukraynalı dansçının ölümüne diplomatlar el koydu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Eskiçeşme Mahallesi’nde yaşarken 3 Ocak 2021 tarihinde sabah saatlerinde çilingir ile evine giren polis ekiplerinin sandalyede oturur vaziyette, elleri arkadan kelepçeli ve kafasına poşet geçirilmiş halde bulunan 25 yaşındaki dansçı Cyrstina Novitskaya’nın ölümü için Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko açıklama yaptı.

 

DAVA DİPLOMATLARIMIZIN ÖZEL TAKİBİNDE

 

Ukrayna’da yayın yapan kyivpost‘un haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko yaptığı açıklamada Cyrstina Novitskaya’nın ölümü ile ilgili olarak “Davanın Türkiye'deki Ukraynalı diplomatların özel kontrolünde olduğunu” söyledi.

 Nikolenko “Ukrayna Antalya Konsolosluğu, soruşturmayı yürüten Türk kolluk kuvvetleri ve ölen vatandaşın yakınları ile temas halindedir. Konsolosluk, yerel cenaze hizmetleri ile işbirliği içinde, cenazenin ülkesine geri gönderilmesini hazırlamak için de önlemler alıyor. Nikolenko Pazartesi günü Interfax-Ukrayna ajansına verdiği demeçte, Türkiye'deki Ukraynalı diplomatlar davayı özel kontrol altında tutuyor ”dedi.

 

ANA DİLİ GİBİ TÜRKÇE BİLİYORDU

 

Ukrayna medyası ise Novitskaya’nın doğu dilleri eğitimi aldığı Kiev Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü mezunu olduğunu ve  Türkçe'yi akıcı bir şekilde konuşması nedeniyle zaman zaman tercüman olarak da görev yaptığını yazdı.

 

NOVİTSKAYA’YI TANIYANLARIN İNTİHARINA İNANMADIĞI YAZILDI

 

Ukrayna medyasına konuşan Novitskaya’nın arkadaşları ise genç dansçının intihar edebileceğine inanmadıklarını belirterek "Kişisel hayatı biraz gizliydi. Çok neşeli renkil bir hayatı vardı, ama içine kapanıktı, intihar ettiğine inanmıyoruz “ diye konuştular.

Novitskaya’nın ölümünde evinin üç kapısının kilitli olduğu, anahtarların arkasında bulunduğu, pencerelerde demir bulunmadığı ve 4 gün önce internetten kelepçe siparişi verdiği ortaya çıkmıştı. Polis Novitskaya’nın evini gösteren kameralarda son günlerde eve girip çıkan olmadığını tespit etmiş, intihar üzerinde durulmuştu. Novitskaya’nın cenazesinin bugün annesi Helina Novitskaya ve yakınları tarafından memleketi Ukrayna’nın Kiev kentine götürüleceği öğrenildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI