Bugun...



Ukrayna kurtuluş gününü kutladılar: Rusya durursa savaş biter,. Ukrayna durursa Ukrayna biter

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Ukraynalılar bugün akşam saatlerinde ülkelerinin 31. Kuruluş Yıldönümü’nü şarkılarla, bayraklarla ve Rusya’yı protesto eden pankartlarla kutladı. Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu “Bağımsızlık ve özgürlüğümüzden asla vazgeçmeyeceğiz, Rusya durursa savaş biter, Ukrayna durursa Ukrayna biter” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 24-08-2022 20:37

Ukrayna kurtuluş gününü kutladılar: Rusya durursa savaş biter,. Ukrayna durursa Ukrayna biter

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Ukraynalılar Derneği tarafından bugün akşam saatlerinde Belediye Meydanı’nda Ukrayna’nın 31. Kurtuluş Yıldönümü kutlandı. Ellerinde Türkçe, İngilizce, Rusça yazılı ve savaşı protesto eden döviz ve pankartlarla gelen, savaş fotoğraflarını sergileyen Ukraynalılar şarkıcı Vlada Marichuk eşliğinde şarkılar söyledi, eğlendi.

 

RUSYA DURURSA SAVAŞ BİTER, UKRAYNA DURURSA UKRAYNA BİTER

Belediye Meydanı’nda Ukraynalıların bağımsızlık günü etkinliğini yerli ve yabancı turistlerde ilgi ile izledi. Bodrum Ukraynalılar Derneği Başkanı İrine Demiroğlu ve dernek üyesi Galina Ateş basın açıklaması yaptı. Demiroğlu “Bağımsızlığımızın 31. Yılını kutluyoruz ancak Ukrayna olarak ülkemiz yüzyıllardan beri var. Bağımsızlık mücadelesini vererek özgürlüğümüzü kazandık ve asla bundan vazgeçmeyeceğiz. Rusya durursa savaş biter, Ukrayna durursa Ukrayna biter” diye konuştu.

 

 

DÜN VARDIK YARINDA VAR OLACAĞIZ

Galina Ateş ise yaptığı açıklamada “Özgürlük ve bağımsızlık için halk olarak büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Rusya’nın saldırılarında 3500 sivil öldürüldü, hala kadın ve çocuklara yönelik saldırılar sürüyor. Bağımsızlığımızdan ödün vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Ukrayna’dan dün vardı, yarında var olacak” ifadelerini kullandı. Etkinlik şarkılarla devam etti.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI