Bugun...



Ukrayna’da Yunanistan Başkonsolosluğu vuruldu

Ukrayna’da devam eden savaş sırasında Mariupol kentinde bulunan Yunanistan Başkonsolosluğu’na ait binanın vurulduğu belirtildi. Yunanistan konsolosluk binasının boşaltılmasına karar verildiği açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-03-2022 11:15

Ukrayna’da Yunanistan Başkonsolosluğu vuruldu

Yunanistan’ın Ukrayna’daki Mariupol Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binanın vurulduğu açıklandı.

Konsolosluk binasının dışında çıkan bir çatışma sırasında binanın vurulduğu Başkonsolos Manolis Androulakis ve konsolosluk personelinin çatışma sırasında sığınakta olması nedeniyle zarar görmedikleri belirtildi.

 

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDİAS DEVREYE GİRDİ

Mariupol konsolosu Manolis Androulakis’in sağlık durumunun iyi olduğu ve Yunan makamlarıyla uydu ve telefon aracılığıyla temasa geçtiği bildirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Mariupol Başkonsolosluğu’nun bulunduğu binanın vurulmasının ardından Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Koulembas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

KONSOLOSLUK BİNASI BOŞALTILIYOR

Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dendias’ın Ukrayna makamlarından Mariupol’daki Yunanistan Başkonsolosunun güvenliği ve bölgenin boşaltılması için insani bir koridor oluşturulması konusunda yardım istediği kaydedildi.

Dendias’ın, AGİT binasının artık güvenli kabul edilmediği için Ukraynalıları konsolosluk personelinin güvenliğini sağlamaya çağırdığı, ayrıca bu aşamada çok zor durumda olan Yunan azınlık mensupları için insani koridorlar açılmasını istediği belirtildi.

Kuleba, edinilen bilgiye göre, Dendias’a savaş ortamında hiçbir konuda net cevap everemeyeceğini söylediği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI