Bugun...



Türkiye’den İtalya’ya giden yelkenli tekne battı,11 göçmen yaşamını yitirdi

Yunanistan’ın Antikythera'da bölgesindeki Prasonisi Adası açıklarında batan yelkenli teknede bulunan 90 göçmen kurtarıldı, 11 göçmenin cesedine ulaşıldı. Türkiye kıyılarından hareket ederek İtalya’ya gittiği iddia edilen teknede bulunan göçmenlerin kurtarılması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-12-2021 19:12

Türkiye’den İtalya’ya giden yelkenli tekne battı,11 göçmen yaşamını yitirdi

Yunanistan’ın Akdeniz’deki Antikythera Bölgesi açıklarında Prasonisi adasına yakın bölgede dün akşam saatlerinde batan yelkenli teknede bulunan 52’si erkek 11’i kadın ve 27’si çocuk toplam 90 göçmenin bir bölümü kendi olanakları ile yüzerek adaya çıkarken bir bölümü bölgeye gönderilen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Halen ahavadan ve denizden devam eden kurtarma çalışmalarında 11 göçmenin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

 

TÜRKİYE’DEN İTALYA’YA GİTTİKLERİ BELİRTİLDİ.

Yunanistan medyasının göçmenlerin Türkiye kıyılarından bindikleri yelkenli tekne ile Türkiye’den İtalya’ya gittikleri ve 18 metrelik teknenin fırtınada ağırlıağa dayanamayarak alabora olduğu belirtildi.

Bölgede halen 5 sahil güvenlik  botu iki helikopter ve bir uçağın arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği, yelkenli teknenin battığı yerde dalgıçlarında çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI