Bugun...



Türk yıldızlarının provası bile yetti, görenler hayran kaldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, gösteri yapacak olan Solo Türk Bodrum’da bugün öğle saatlerinde prova uçuşu yaptı. İki Türk Solo uçağın izlemek için yerli ve yabancı turistler kentin yüksek tepelerine akın etti, renkli görüntüler oluştu. Görenler “Provası bile yetti, çok güzeldi” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2023 12:24

Türk yıldızlarının provası bile yetti, görenler hayran kaldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, gösteri yapacak olan Solo Türk Bodrum’da bugün öğle saatlerinde prova uçuşu yaptı.

HEYECANLI ANLAR YAŞANDI

Yaklaşık 20 dakika süren prova uçuşlarını görmek isteyen yerli ve yabancı utirstlerle vatandaşlar Bodrum’un tarihi değirmenleri el ünlü Haremtan Tepesi’ne akın eti. Bazı tur acenteleri turistleri izlemeleri için getirdi.İki gösteri uçağı Bodrum, Gümbet, Kara Ada, Tavşan Burnu, Bodrum Kalesi ve liman üzerinden alçak uçuşlar yaptı, dumanlarLA havada iz bıraktı. İki uçağın zaamn zaamn birbirine 100metre kadar yaklaşmaları ilgi ile izlendi.

 

 

YOLCU GEMİLERİNİN UZERİNDEN UÇTULAR

Bodrum gemi yanaşma iskelesine bu Sabah demirleyen iki yolcu gemisinin üzerinden alçak geçiş yapan uçakları turistler hayranlıkla izledi.Türkiye Haremtan Tepesi’nden gösteriyi izleyen yeril ve yabancı turistler bol bol fotoğraf çekti, selfi yaptı.

 

PROVASI BİLE YETTİ, ÇOK GÜZELDİ

Almanya’dan Bodrum’a tatile gelen Buse Walterschmith (28) “Hollandalı ve Alman arkadaşlarımızla tatile geldiğimizde Bodrum’da bugün büyük bir sürprizle  karşılaştık. Hava kuvvetlerimize ait uçakların gösterisin nefeslerimizi tutarak izledik. Arkadaşlarımızda hayran kaldı. Bu prova imiş, provası bile yetti, çok güzeldi, Pazar günün bekliyoruz” diye konuştu.

ASIL GÖSTERİ PAZAR GÜNÜ

Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olan F-16C Blok-30TM jet savaş uçağını kullanarak hava akrobasisi yapan akrobasi ekibi Solo Türk, asıl gösteriyi Pazar günü saat 14.00’te yapacak.

 

 

 

 

 

FOTOĞRAFLAR: YAŞAR ANTER




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI