Bugun...



Türk Mutfağı Haftası’nda Anadolu lezzetleri tanıtıldı

Bodrum’da bugün Türk Mutfağı Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. İlçede festival havası estiren etkinliği yerli turistler kadar yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2022 20:51

Türk Mutfağı Haftası’nda Anadolu lezzetleri tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kutlaması kortej yürüyüşü ile başladı. Milta Marina’dan bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüş İskele Meydanı’nda sone erdi. Etkinliğe ilçede bulunan okullardan bazıları, aşçılar, şefler, slow food gari üyeleri, okulların aşçılık bölümü öğrencileri ile yerli ve yabancı turistler katıldı. Kutlamalara Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkan Vekili Ummahan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Bodrum İlçe Turizm Danışma Bürosu Şefi Hüseyin Bök, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

Güler Mustafa Kızılağaç İlkokul öğrencilerinin halkoyunları ekibinin yöresel oyunları sergiledi etkinlikte sunuculuğu Şef Özlem Mekik yaptı. Mekik Asırlık lezzetlere sahip Türk ve Anadolu mutfağının tanıtımı için düzenlenen etkinliklere bilginin büyük olduğunu” söyledi. Türk Mutfağı  haftasının alternatif turizm etkinlikleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Proğramda oyunlar ve konuşmaların ardından konuklara Bodrum ve ege yöresi yemekleri ikram edildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI