Bugun...



Türk atletizminin annesi yaşamını yitirdi

Efsane atlet ve Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Naili Moran’ın eşi ve atletizmin annesi olarak bilinen Tülya Moran bugün yaşadığı İzmir’de yaşamını yitirdi.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2023 18:47

Türk atletizminin  annesi yaşamını yitirdi

1937 yılıında  Chicago Beden Terbiyesi Enstitüsü'nü bitiren Naili Moran, 1945-57 ve 1964-68 arasında Atletizm Federasyonu başkanlığı yapmıştı. Naili Moran’ın ölümünden sonra Nail Moran Atletizm Vakfı’nı kran v vakıfın düzenlediği yarışmalarda Türk atletizmine yüzlerce yetenek kazandıran ve 5 Ocak 1923 yılnda Kahir'de dünyaya gelen  100 yaşındaki Tülya Moran’ın yaşamını yitirmesi atletizm camiasında büyük üzüntü yarattı.

 

ÖLÜMÜ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YARATTI

İzmir Masterlar Atletizm Kulübü yayIınladığı mesajda “Türk atletizmine olan emek ve katkılarıyla efsane Atletizm Federasyonu Başkanı merhum Naili Moran’ın eşi ve atletizme çok büyük katkıları olan Tülay Moran’ı bugün kaybettik” derken Atletizm Federasyonu ise mesajında “Uzun yıllar atletizm federasyon başkanlığı yapan Nail Moran’nın muhterem eşi TÜLYA MORAN’ı  bu sabah kaybettik. Cenazesi yarın  28.04.2023 Cuma günü ikindi namazına müteakip İstanbul’da Edirne kapı aile mezarlığında defnedilecektir.Nail Moran atletizm eğitimi vakfının kurucusu atletizm sevdalısı merhumeye  Allah’dan rahmet, ailesine ve atletizm camiasına baş sağlığı dileriz” dedi.

 

AVRPA ATLETİZMİNİN KADIN LİDERİ SÇİLMİŞTİ.

Avrapa Atletizm Birliği tarafından 2009 yılından itibaren  verilmeye başlanan  Avrupa Atletizminin Kadın Liderler Ödülü’ne 201 yılında Naili Moran Atletizm Vakfı Başkanı Tülya Moran’a verilmişti. Moran’ın cenazesinin yarın İstanbul Edirnekapı Aile Mezarlığı’nda toprağa verilcği belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI