Bugun...



Turistik Kara Ada’da bu manzarayı görenler isyan etti, çöplük oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine 2 mil uzaklıktaki turistik Kara Ada’daki Kleopatra Ilıcası’na giden turistler kötü görüntülerle karşılaşınca şok oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-06-2021 16:26:29 Tarih: 30-06-2021 15:57

Turistik Kara Ada’da bu manzarayı görenler isyan etti, çöplük oldu

4 teknede yaklaşık 150 turistin indiği ılıcanın yanında yere atılan atıklar kaptanlarıda isyan ettirdi. Kaptan Enver Kantarmış “Manzarayı görünce nutkumuz tutuldu, adaya götürdüğümüz yabancı turistleri durumu anlatmakta güçlük çektik. Çünkü burası günübirlik mavi yolculuğun tam ortasında olan dünyaca ünlü bir ada, yakıştıramadık” diye konuştu. Muğla’nın Bodrum ilçesine 2 mil uzaklıktaki turistik Kara Ada’daki Kleopatra Ilıcası’na giden kaptanlar ile yerli ve yabancı turistler şok oldu. Yaklaşık 32 derece sıcaklıktaki ılıcaya girmek için adanın iskelesinde inenler ılıca havuzuna ulaştıklarında havuzun yanına yığılmış çöp ve atık malzemeleri görünce şok oldu.

 

 

YABANCI TURİSTLER TUR OPERATÖRÜNE ŞİKAYETTE BULUNACAKLAR

 

Profesyonel tur rehberi 32 yaşındaki Ali Kılıç “Yaklaşık 20 Ukraynalı turist ile mavi yolculuğa çıktık. İl durağımız burası oldu. Manzarayı görünce ne diyeceğimizi şaşırdık. Biz utandık. Sezon yeni açıldı temizlenemedi, diye durumu idare etmeye çalıştık. Bu manzara Bodrum ve Türk turizmine yakışıyormu siz karar verin, çünkü bir çok yabancı turist bunların fotoğrafların çekti, muhtemelen kendilerine getiren yabancı tur operatörüne şikayette bulanacaklar, kendimizin kötü reklamını yapıyoruz” dedi.

 

 

MAVİ YOLCULUKTAKİ MANZARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUK

 

Halikarnas Günübirlik Gezi Tekneleri Kooperatifi yöneticisi ve kaptan Enver Kantarmış “Turizm sezonu geldi tüm hazırlıklarımızı yaptık, turistleri mavi yolculuğa çıkardık, uğradığımız ilk adada şok olduk. Manzarayı görünce nutkumuz tutuldu, adaya götürdüğümüz yabancı turistleri durumu anlatmakta güçlük çektik. Çünkü burası günübirlik mavi yolculuğun tam ortasında olan dünyaca ünlü bir ada, ılıcası çok meşhur, bu manzara bize yakışmadı, adada ılıcayı işleten belediye çalışanları pandemi dönemindeki atıkları toplamışlar buraya yığmışlar ve alınmamış, bu kötü görüntünün bir an önce ortadan kaldırılması gerekir” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI