Bugun...



Turistik adada uçakların ölümüne inişi devam ediyor, korku filmi gibi

Ege’deki turistik Skiathos Adası’nda plajın hemen yanında bulunan havalimanına uçakların inişi korku filmlerini aratmıyor. Bir ay önce iniş sırasında çıkan türbülans nedeniyle turistler denize uçup yaralanırken bu kezde plajdaki turistlerin 10 metre üzerinde havalimanına inen uçak nedeniyle korku dolu anlar yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2022 11:20

Turistik adada uçakların ölümüne inişi devam ediyor, korku filmi gibi

Yunanistan’ın Ege’deki turistik Skiathos Adası’ndaki plajın hemen bitişiğinde bulunan uluslar arası havalimanı kabus olmaya devam ediyor. Uçakların iniş ve kalkışları sırasında yaşanan görüntüler korku ve macera filmlerini aratmazken dün iniş yapan Macaristan’ın Wizz Air Havayolu’na ait Airbus 321 model dev uçağı plajda ve sahilde bulunanların sadece 10 metre üzerinden geçtiği anlar fotoğraf ve videoya kaydedildi.

Plajla havalimanı arasındaki 20 metrelik mesafede meydana gelen olayda büyük şans eseri  yaralanan olmazken yaklaşık bir ay önce aynı havalimanına inen bir Boeing 310 modeli bir uçağın çıkardığı türbülans nedeni ile sahilde yürüyüş yapan turistler uçara denize düşmüş ve yaralanmıştı.

 

 

 UÇAKLAR İNSANLARIN ÜZERİNDEN PİSTE İNİYOR
Skiathos Havalimanı’nda uçaklar insanların 5-10 metre üzerinden piste inerken büyük tedirginlik yaşanıyor. Pistin plaja sadece 15-20 metre mesafede olduğu belirtildi. Bu nedenle havalimanının bulunduğu bölgenin birçok yerinde “Uçakların iniş ve kalkışlarında dikkatli olun bölgeye yanaşmayın” uyarı levhaları konulduğu buna rağmen birçok turistin inen uçağın yakınından fotoğraf çekebilmek için tehlikeyi göze aldığı belirtildi. 2019 yılında aynı şekilde 12 yaşındaki turist bir çocuk uçağın yarattığı hava türbülansı nedeniyle 30 metre uçtuktan sonra denize düşmüş ağır yaralanmıştı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI