Bugun...



Turistik adada orman yangını çıktı, köylere tahliye kararı verildi

Akdeniz’deki turistik Girit Adası’nın Lasithi kenti yakınlarında bu sabah saatlerinde çıkan orman yangını korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu, bölgedeki 4 köyün tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 06-04-2024 11:29

 Turistik adada orman yangını çıktı, köylere tahliye kararı verildi

Akdeniz’deki turistik Girit Adası’nın Lasithi kenti yakınlarında bu sabah saatlerinde çıkan orman yangını korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu. Sabah erken saatlerde tarım arazilerinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın ormanlık alana sıçradı. Köylülerin müdahalesi ve yardım istemesi ile bölgeye iki yangın söndürme helikopteri 72 itfaiyeci, arama kurtarma ekipleri ve arazözler, su tankerlerinin sevk edildiği bölgedeki 4 köyün tahliye edilmesi kararlaştırıldı.. Bölgedeki birçok hayvan çiftliğinin boşaltılmaya başlandığı belirtildi.

Belediye anonsları ve telefonlara gönderilen mesajlarda “"Achlia, Agia Fotia ve Galini bölgesindeyseniz Koutsoura'ya doğru ilerleyin. Bölgenizdeki orman yangını var. Talimatlara kesinlikle uyun” denildi.

Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle devam ettiği, Atina, Rodos ve Mora Yarımadası’ndan yardım ekiplerinin yola çıktığı belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI