Bugun...



Turgutreis’te bin kişi aynı anda Harmandalı Zeybeği oynadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün yaklaşık bin kişi Harmandalı Zeybeği oynayarak Zafer Bayramı’nı kutladı. Harmandalı oynayanları ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile izleyen yaklaşık 5 bin kişi bayram coşkusunu yaşadı, yaşattı. Belediye Başkanı Ahmet Aras “bugün burada yaklaşık 1000 kişi Harmandalı Zeybeği’ni oynayarak Zafer Bayramı’ mızı coşku içerisinde kutluyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2022 21:50

Turgutreis’te bin kişi aynı anda Harmandalı Zeybeği oynadı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Turgutreis Mahallesi Atatürk Meydanı’nda Atatürk’ün oynadığı Harmandalı Zeybeği gösterisi gerçekleştirildi. Halk Oyunları antrenörleri Kayhan Gürsoy ve Hanzade Gürsoy’un öncülüğünde yaklaşık bir ay süren çalışmalarda yaklaşık bin kişi Harmandalı Zeybeği’ni öğrendi.

 

YAKLAŞIK BİN KİŞİ BİRLİKTE ZEYBEK OYNADI

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan ile ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları ile meydanda toplanan yaklaşık 5 bin kişi toplu zeybek gösterisini büyük heyecan ve coşku içerisinde izledi.

 

 

 

BU TOPRAKLAR BU VATAN KOLAY KAZANILMADI

Yaklaşık 5 dakika süren Harmandalı Zeybeği’ni üzerinde Atatürk fotoğraflı Türk Bayraklı tişörtlerle oynayan yaklaşık bin kişi büyük beğeni ve alkış aldı. Zeybek oyununa kızı ve torunu ile birlikte katıldığını belirten emekli Avukat Ali Galip Çelik (76) “Bu topraklar bu vatan kolay kazanılmadı. 30 Ağustos’ta düşmanı bu topraklardan kovarken kazandığımız zafer dünyaya örnek oldu. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu topraklara sahip çıkacağız,. Bugün bende kızım ve torunum ile Ulu Önder Atatürk7ün oynadığı Harmandalı Zeybeği’ni oynadım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI