Bugun...



Torba Demir sahil yolu trafiğe kapatılıyor, ağaçlandırma çalışmaları başladı

Bodrum'un Torba Mahallesi sahil yolunu Demir Mevkii'ne bağlayan eski Bodrum-Yalıkavak yolunun trafiğe kapatılarak ağaçlandırılmaya başlandığı ortaya çıktı

facebook-paylas
Güncelleme: 17-01-2021 14:54:12 Tarih: 17-01-2021 14:22

Torba Demir sahil yolu trafiğe kapatılıyor, ağaçlandırma çalışmaları başladı

Bodrum'un Torba Mahallesi'nde 1975'li yıllara kadar Bodrum-Torba- Gündoğan Yalıkavak yolu olarak kullanılan toprak yol Orman İşletme Şefliği tarafından ağaçlandırmaya başlandı.

Torba'daki balıkçı barınağından 400 metre sonra başlayan ve çoğunlukla vatandaşın denize girmek ve balık tutmak içir gittiği, toprak yol Demir Mevkii'ne bağlanıyordu. Son zamanlarda demir korkuluklar çekilerek kapatılan yolun Orman İşletme Şefliği denetiminde olduğu bu nedenle orman memurlarının denetiminde yolun tamamına fidan dikimi için iş makinaları ile çukurlar açılmaya başlandığı görüldü. Yolun araç trafiğine kapatılmasını eleştiren evli ve iki çocuk annesi emekli öğretmen Yeşil Tekdal "Fidan dikmek çok güzel ama zaten burası ormanlık bir alan ve bu yolda vatandaşlar balık avlayıp, denize giriyorlardı. Çünkü Torba Mahallesi'nde halkın denize gireceği yer kalmadı. Orman İşletme Müdürlüğü'nün buradaki tasarrufunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Burası araç trefiğine kapatıldı, pekin yarın yangın çıkar, ve birine ambulans gerekli olursa ne olacak, ilgili ve yetkili merciler bu konuda vatandaşı aytınlatırsa memnun oluruz" dedi.

 

İÇME SUYU HATTI GEÇİYOR

 

Vatandaşlar yolun tamamen kapatılması durumunda aynı bölgeden geçerek Demir Mevkii'ne giden ve sık sık patlayan içme suyu hattını onarmak için araçların nasıl geçeceğini merak ettiklerini belirttiler. Halim Durmuş "Buradan Demir'e giden içmesuyu hattı var ve sık sık patlıyor yol yaklaşık 2 km. su hattı patladığında ekipler o bölgeye nasıl ulaşak, mutlaka bunu düşünmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI