Bugun...



Termik santral müdürünün, “Akbelen Ormanı bize verilmezse Ege’de elektrik kesintisi başlar” iddiasına suç duyurusu: “YK Enerji yargı sürecini etkilemeye çalışıyor”

Muğla’nın Milas ilçesinde tam 200 gündür ormanların maden sahası için kesilmesini önlemek amacıyla eylem yapan İkizköylüler ve çevreciler çadır nöbetini sürdürürken Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş. Genel Müdürü Serhat Dinç’in “Akbelen Ormanı bize teslim edilmezse yakında İzmir, Muğla ve Aydın’da elektrik kesintileri başlar” demeçlerine tepki sert oldu. İkizköy ve çevrecilerin gönüllü avukatları Dinç hakkında suç duyurusunda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 02-02-2022 15:57

Termik santral müdürünün, “Akbelen Ormanı bize verilmezse Ege’de elektrik kesintisi başlar” iddiasına suç duyurusu: “YK Enerji yargı sürecini etkilemeye çalışıyor”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisinde tam 200 gündür ormanların maden sahası için kesilmesini önlemek amacıyla eylem yapan İkizköylüler ve çevreciler çadır nöbetini sürdürürken Yeniköy Kemerköy Enerji A.Ş. Genel Müdürü Serhat Dinç’in “Akbelen Ormanı bize teslim edilmezse yakında İzmir, Muğla ve Aydın’da elektrik kesintileri başlar” demeçlerine tepki sert oldu. İkizköylüler, Muğla 1. İdare Mahkemesi’nin 11 Ağustos 2021 tarihindeki yürütmeyi durdurma kararının ardından yargı sürecinin sonuçlanmasını beklerken, ormanda linyit madenciliği yapılmasına olanak tanıyan orman izninin yürütmesi durduruldu Eylül 2021’de olaylı geçen keşif ve bilirkişi incelemesi sonrası mahkeme keşfin tekrarlanmasına karar verdi.

 

Genel Müdür Serhat Dinç

 

YEDİ SEKİZ AY İÇİNDE BÖLGEDE ELEKTRİK SIKINTISI YAŞANABİLİR

Yargı süreci devam ederken birçok basın organına konuşan YK Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç, aynı ifadeleri tekrarlayarak Akbelen Ormanı’nda kesintiye uğrayan madencilik faaliyetlerinin elektrik arzını tehlikeye düşürdüğünü, bu durumun öncelikle İzmir, Muğla ve Aydın’da, hatta Türkiye’nin genelinde elektrik kesintilerine yol açabileceğini ileri sürdürdüğünü belirterek 25 Ekim 2021 tarihinde yaptığı açıklamada  “Bugün kömürümüz var ancak yürütmeyi durdurma kararının devamı arzda sıkıntı yaratacak. Yedi-sekiz ay içinde bunun sonuçlarını yaşayabiliriz. İzmir, Muğla ve Aydın başta olmak üzere bu durum tüm Türkiye’yi etkileyebilir. Barajlardaki su seviyesinin de düşük olması da bu riski artırıyor. İthal kömürdeki fiyat artışını da düşünürsek, güvenilir yerli kaynağı kaybetmeyi millet olarak istemeyiz.” Sözlerini kullandı.

 

Avukat Arif Ali Cangı

 

GENEL MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

İkizköylüler’in ve bölgedeki linyit madenleri ile termik santrallerden etkilenen diğer köylerden vatandaşların katılımıyla kurulan Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı ve Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) avukatları  Arif Ali Cangı ve İsmail Hakkı Atal, Türk Ceza Kanunu 288’inci maddesi uyarınca, YK Enerji Genel Müdürü Serhat Dinç’in adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla, Dinç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Arif Ali Cangı, mahkeme ve bilirkişiler üzerinde baskı yaratılmasını  önlemek için suç duyurusunda bulunduklarını belirterek “ İkizköylüler tarafından açılan iki ayrı davada, ÇED muafiyeti ve Akbelen Ormanı alanının maden işletmesi haline getirilmesi işleminin iptali davasında, biz mahkemenin tarafsız karar verebilmesi için hiçbir baskı altında kalmadan değerlendirme yapmalarını ve vicdani kanaatlerini kullanmalarını isteriz. Davanın başından beri olabildiğince hassas davranıyoruz. Buna karşın daha henüz dava devam ederken, bilirkişilerin rapor düzenlemesi aşamasında, eksik ve yanlış bilgilendirmelerle kamuoyunda bir tedirginlik yaratmak ve bu tedirginlik nedeniyle bilirkişiler ve mahkeme üzerinde baskı yaratılmak istenmesi girişimine tanık oluyoruz. Bu durumun, cumhuriyet savcılığı tarafından, ceza sorumluluğu açısından değerlendirilmesi için başvurumuzu yaptık. Asıl amacımız söz konusu davalarda müvekkillerimizin ve o bölgede yaşayan tüm canlıların yaşama hakkını korumak için mahkemeden adil ve hukuka uygun karar almaktır.” Diye konuştu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI