Bugun...



Sol Parti Bodrum ‘’Mazı bölgesinde yangından sonra Sel felaketi yaşanabilir ‘’

Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı köylerini ziyaret eden Bodrum Sol Parti üyeleri yangınlardan sonra meydana gelebilecek sel felaketine dikkat çekti, önlem alınmasını istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-08-2021 19:38:27 Tarih: 26-08-2021 19:33

Sol Parti Bodrum ‘’Mazı bölgesinde  yangından sonra Sel felaketi yaşanabilir ‘’

Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen orman yangınlarında zarar gören Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı köylerini ziyaret eden Bodrum Sol Parti İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu ve parti üyeleri yangın komisyonu ile birlikte incelemelerde bulundu.

 

ZEYTİN VE ÇAM AĞAÇLARININ YÜZDE 90’I KÜL OLDU

 

 Yangından zarar gören köylülerle görüşen Konyalıoğlu yaptığı açıklamada “Bugün  Mazı bölgesinde yaptığımız görüşmelerde ve incelemelerde ,Mazı bölgesinde  bulunan ağaçların  %90 oranında yandığını gözlemledik, kış döneminde yağış olduğunda, yağmur suyunu tutabilecek ağaç kalmadı ,yağmur suyu olduğu gibi tüm tepe ve çevre dağlardan  dere yatağına akacak, dere yatağının sağ ve sol tarafında konutlar var. Tüm yetkili organları uyarıyor, Mazı bölgesine dikkat çekiyoruz . Önlemleri alın ,başka felaketlerin yaşanmasını önleyin ,proaktif yaklaşım gösterin” dedi.

 

 

YANMAYAN AĞAÇLARIDA KESMİŞLER

 

Konyalıoğlu ve partililer yanan ormanlık alanlarda Muğla Yandı AKP İzledi Yönetimiyorsunuz Defolun  yazılı pankart açarak “Yaptığımız incelemelerde, yanan ağaçların kesilmesi sırasında yanmayan ağaçlarında kesildiğini  gördük, bu konuda araştırma yapılarak acil önlem alınmalıdır . Yangından zarar gören köylü, esnaf ve konutlara  yardımlar gecikmeden yapılmalıdır, bürokrasi çarkı içerisinde çaresiz kalan kişilere sonuç odaklı bir yaklaşım gösterilmelidir. Mazı bölgesi turistik bir bölge olduğundan girişinden itibaren yolun her iki tarafında yeşillendirme çalışması yöre insanının görüşleri de alınarak yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI