Bugun...



Sokağın ortasında fosseptik çukuru, salgın tehlikesi var ilgilenen yok

Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki bir sokağın ortasına kaçak olarak yapılan ve 5 villanın kullandığı fosseptik çukuru kanalizasyon çalışmaları sırasında patladı. Vatandaşlar “Pandemiden korunmaya çalışırken çoluk çocuk salgın hastalık korkusu içerisindeyiz, heryere yere şikayet ettik ilgilenen olmadı” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-02-2021 14:41:30 Tarih: 18-02-2021 14:40

Sokağın ortasında fosseptik çukuru, salgın tehlikesi var ilgilenen yok

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve 5 villanın bağlı olduğu fosseptik çukurundan sızan pis sular sağlığı tehdit etmeye başladı. Sokağın ve yeşil alanın ortasına yapıldığı ortaya çıkan fosseptik ille ilgili vatandaşların yaptığı şikayet üzerine Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri geldi “Konu bizi değil MUSKİ’yi ilgilendiriyor” diyip gittiler. Ardından MUSKİ (Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geldi, baktı, inceledi “Konu bizi değil Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ilgilendiriyor., biz kanalizasyonun olduğu mahallelere bakarız” diyip gittiler.

 

VATANDAŞ ŞAŞKIN “HALKIN SAĞLIĞI İLE BODRUM VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ NİYE İLGİLİ DEĞİL?”

 

Torba Mahallesi’nde yaşayan ve o sokağı kullanan vatandaşlar ise “Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ilgilenmiyor, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nede konuyu bildirdik, ortada sokağın ortasında kaçak fosseptik çukuru var, fosseptik sızan sular var, çoluk çocuk salgın hastalık tehlikesi altındayız, ilgilenen yok, bu ilgisizliği anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kurumların yetkilileri bir açıklama yaparsa bizde bilgilensek iyi olur. Burada yaşayan halka kim sahip çıkacak, bunudamı sormak hakkımız değil mi? Bu manzara Bodrum şehir merkezinde olsa müdahale etmeyecekler mi ? Turistik bir kente bu yakışıyor diyorlarsa yapacak birşeyimiz yok, insan sağlığına  biraz ilgi gösterilmesini beklemek vatandaş olarak hakkımız değil mi, bu kenti yönetenler bu manzarayı normal mi buluyor, bu durum iki aydır böyle, biraz ilgi  lütfen. Bu kadar şikayet isyana ramen önlem alınmıyorsa diyecek bir şeyimiz yok, elimize kazma küreği alıp tamin edelim ama koca fosseptik çukuru ve sokağa sızan pis sular” diye konuştular.

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI