Bugun...



Savaş alanı değil Akbelen orman arazisi... Evlere 100 metre mesafede patlatılan dinamitler köylüleri isyan ettirdi! "İnsan insana bunu yapmaz"

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de 24 Temmuz tarihinde başlayan ve bir haftada yaklaşık 100 bin ağacın kesildiği Akbelen ormanlarında kömür çıkarmak için patlatılan dinamitler köylüleri isyan ettirdi. Evlere 200 metre mesafede patlatıldığı iddia edilen dinamitler nedeniyle evlerde çatlaklar oluşan köylüler gözyaşlarına boğuldu. İkizköylüler, "Yetkililer sesimizi niye duymuyorlar? Dinamitlerden dolayı çatlayan duvarları niye görmüyorlar? Bu evlerin altında illaki can mı vermemiz lazım"

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2023 20:32

Savaş alanı değil Akbelen orman arazisi... Evlere 100 metre mesafede patlatılan dinamitler köylüleri isyan ettirdi!

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de 24 Temmuz tarihinde başlayan ve bir haftada yaklaşık 100 bin ağacın kesildiği Akbelen ormanlarında kömür çıkarmak için patlatılan dinamitler köylüleri isyan ettirdi.

ORMAN ARAZİSİ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Bir zamanlar asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Akbelen ormanları arazisindeki dinamit patlamaları kameraya saniye saniye yansırken, görüntüler savaş meydanlarını aratmadı.

 

"İNSAN İNSANA BUNU YAPMAZ"

Evlere 200 metre mesafede patlatıldığı iddia edilen dinamitler nedeniyle evlerde çatlaklar oluştu, gözyaşlarını tutamayan İkizköylüler, “Ne yaşadığımızı görmüyor musunuz? Ne yaparsanız yapın gitmiyoruz. İnsan insana bunu yapmaz” diyerek tepki gösterdi.

 

Birzamanlar Akbelen ormanı böyleydi

 

“BU EVLERİN ALTINDA İLLAKİ CAN MI VERMEMİZ LAZIM?”

İkizköylü Necla Işık da tepkisini şöyle dile getirdi:

“İkizköy’de Akbelen’de ‘zeytin hasadındayız, Zeytincilik Kanunu’nu uygula’ diyoruz ama bu insanların, bu şirketin, bu yetkililerin bırakın zeytin kanununu görmeyi, burada yaşayan köylüye yaptıkları zulüm dünyaya köprü oldu. Biz 4 senedir burada insanca yaşamak istiyoruz dedik. Tepemizde öyle şiddetli dinamitler patlatıldı ki jandarmayı aradım. Bu dinamitlerin içinde biz nasıl yaşayalım. Herkes paranın esiri olmak zorunda mı? Şu evlerdeki çatlaklara bakın. İnsanlığımızdan utanıyoruz artık ya! ‘Şu Zeytincilik Kanunu’nu uygulayın Allah aşkına’ dedik. İl ve ilçe tarıma dilekçe verdik. Bütün yetkili kurumlar bizim sesimizi niye duymuyorlar? Dinamitlerden dolayı çatlayan duvarları niye görmüyorlar? Bu evlerin altında illaki can mı vermemiz lazım. Kalp krizinden öldükten sonra, bunun altında ne anlamı var bizim yaşadığımızın. Nerede bu kurumlar? Yerin dibine batsın bu enerji, bu kömür. Kim bulduysa lanet olsun ya! Bu mudur enerji? Evlerimizde yaktığımız enerjiye böyle mi ulaşalım biz? Topraklarımızı kaybederek mi ulaşalım? Artık insanlığımızdan utanıyoruz.”

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI