Bugun...



Sanat Güneşi gideli 25 yıl oldu, hayranları hüsrana uğradı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve son yıllarını bu ilçede geçiren sanat güneşi Zeki Müren ölümünün 25. Yılında Bodrum’da yaşadığı ve halen müze olan evinde sessiz sedasız dualarla anıldı. Pandemi nedeniyle hayranlarının müzeye alınmadığı etkinlikte, hocalar dua okurken zeki Müren’in anmak için gelen hayranları hüsrana uğradı.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-09-2021 15:51:14 Tarih: 24-09-2021 15:46

Sanat Güneşi gideli 25 yıl oldu, hayranları hüsrana uğradı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1996 yılında yıllardır çıkmadığı evinden ayrılarak otomobil ile İzmir TRT stüdyolarına bir proğram için giderek yaşamını yitiren sanat güneşi Zeki Müren ölümünün 25. Yılında müze haline getirilen yaşadığı evde dualarla anıldı.

 

SANAT GÜNEŞİ DUALARLA ANILDI

 

Türk Eğitim Vakfı ve Türkiye Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte Bodrum Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan ile Merkez Adliye Camii İmamı Sait Alpogan dualar okudu. Etkinlikte TEV Bodrum Temsilcisi Ece Yıllıkçı Yeşilpınar ile Türkiye Mehmetçik vakfı İzmir bölge Sorumlusu emekli albay Ömer Ünal, zeki Müren’in yardımcısı Savaş Ergün ve 12 yıllık şoförlüğünü yapan Mithat Ayer  katıldı.

 

HAYRANLARI HÜSRANA UĞRADI

 

Tur otobüsleri ile Bodrum’u gezmeye gelen bir grup Zeki Müren hayranı müzenin önüne geldi. Pandemi kuralları nedeniyle hiç kimsenin içeri alınmayacağını öğrenen sanat güneşinin hayranları hüsrana uğradı. Edirne’den tatile geldiğini belirten evli ve bir çocuk annesi emekli öğretmen Ayşe Kılıç “Bende amatör olarak Türk sanat müziği okuyorum. Bodrum7e en az 15 kez geldim ve her seferinde yakınlarımızla müzeyi ziyaret ederiz. Bugün içeri alınmayacağımızı duyunca şaşırdım. Pandemi dediler, yaz boyunca binlerce kişi konserleri doldurdu, halen binlerce kişi futbol maçlarına gidiyor, Zemi Müren’in bir avuç hayranımı salgını körükleyecek, bazen ne yaptıklarına şaşırmamak elde değil“ diye konuştu.

Zeki Müren Müzesi önünde lokma dağıtıldı. Zeki Müren'i anma etkinliği sosyal medyadan canlı yayınlandı.

 

 

 

 



 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI