Bugun...



Şampiyon kayakçının feci ölümü, cesedini babası buldu

Yunanistan’ın dünyaca ünlü kayak ve dağcılık şampiyonu 21 yaşındaki Theofanis Hermes Theocharopoulos iki gün önce dağda kaybolmuştu. Yaklaşık 30 kişilik arama kurtarma ekibinin başladığı çalışmalarda genç şampiyon kayakçının cesedini 36 saat sonra kendisi gibi ünlü kayakçı babası buldu. Olay ülkede şok etkisi yarattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-01-2022 12:21:52 Tarih: 31-01-2022 12:17

Şampiyon kayakçının feci ölümü, cesedini babası buldu

Yunanistan’ın Tzoumerka kentinde yaşayan Yunanistan kayak ve dağcılık şampiyonu, beden eğitimi öğretmeni ve kayak merkezi yöneticisi 21 yaşındaki Theofanis Hermes Theocharopoulos iki gün önce babası Giannis Theocharopoulos (49) ile birlikte kayak yapmak için 2800 metre rakımlı Kataraktis dağına çıktılar.

 

BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDU, ARAMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Bir süre sonra oğlunun kaybolduğunu gören baba Giannis Theocharopoulos, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. 16 itfaiyeci ile 12 arama kurtarma üyesi ve kar araçlarının katıldığı arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 36 saat sürdü.

 

Baba ve oğlu birlikte

 

OĞLUNUN CESEDİNİ BABASI BULDU

Kayak, dağ tırmanışı ve dağcılık konularında profesyonel olan baba ve  oğlunun yaşadığı olay ülkede hızla yayıldı. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Kataraktis Dağı’nda yapılan arama kurtarma çalışmalarında 36 saat sonra 21 yaşındaki genç kayakçının cesedini babası Giannis Theocharopoulos 300 metre derinliğindeki bir uçurumun dibinde buldu.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın sonucunda Theofanis Hermes Theocharopoulos uçurumun dibinden çıkarıldı. Hatzikosta Hastanesi'ne helikopter ile götürülen Theocharopoulos ölümü kesinleşti. Genç kayakçının otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.

Genç kayakçının çocukluğundan beri kayak yaptığı ve profesyonel olarak dağcılık yaptığı belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI