Bugun...



Şampiyon anne babanın şampiyon çocukları, eğitim ve spordaki başarıları ile örnek oldular

Türkiye’de atletizm branşında 1500 metrede Türkiye rekoru kıran Ahmet Yaşar ile Bulgaristan atletizm Milli Takımı’nın orta ve uzun mesafe koşucularından Fatma Yaşar, iki kızlarının Türk atletizmde yakaladığı üst üste başarılarla gurur duyuyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-08-2021 22:36:51 Tarih: 19-08-2021 22:29

Şampiyon anne babanın şampiyon çocukları, eğitim ve spordaki başarıları ile örnek oldular

ANTERHABER/ÖZEL: Kızları Meltem Yaşar’ın ABD’De Toledo Üniversitesi atletim takımında üst üste birincilikler alırken lise öğrencisi Ezgi Yaşar’da orta mesafe koşularında aldığı madalya ve kupalarda Türk atletizminin yeni yıldızları oldu. Bodrum’da ailesi ile tatilde bulunan ve kızlarının antrenörlüğünü yapan Ahmet Yaşar SÖZCÜ’ye konuştu. Yaşar “Eşim Bulgaristan ben ise Türk milli takımında yıllarca yarıştık, rekorlar kırdık, şimdi aynı başarıyı kızlarımız elde etmeye başladı. Bizde antrenör anne baba olarak kızlarımızın yanı sıra Türk atletizminde yeni yetişen yıldızlara ABD üniversitelerinde burs olanağı sağlayarak, daha iyi koşullarda spor yapmalarını amaç edindik” diye konuştu. Türk atletizminin geleceğini ve yeni umutlarını gözler önüne serdi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine ailesi ile birlikte tatile gelen Türkiye ve Bulgaristan milli takımlarında yıllarca ülkelerini temsil eden ve rekorlar kıran Ahmet Yaşar ile eşi Fatma Yaşar atletizmdeki başarılarının ardından aynı başarıyı yakalayan kızlarının performanslarını ve Türk atletizminin geleceğini SÖZCÜ’ye değerlendirdi.

 

ŞAMPİYON ANNE BABANIN ÇOCUKLARIDA ŞAMPİYON OLDU

 

Türk atletizminin unutulmaz isimlerinden ve 1500 metre Türkiye rekorunun sahibi olan 58 yaşındaki tekstil mühendisi   Ahmet Yaşar ile Bulgaristan atletizm Milli takımında yıllarca orta ve uzun mesafe yarışmalarında ülkesini temsil eden elektrik mühendisi 51 yaşındaki Fatma Yaşar’ın 18 yaşındaki kızı Ezgi Yaşar ve 24 yaşındaki kızları Meltem Yaşar atletizmde elde ettiği başarılarla ailenin ve atletizm camiasının gururu oldu.

 

 

ATLETİZMDEKİ BAŞARISI İLE ABD’DE BURS KAZANDI

 

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi lan ve İstanbul Momentum Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu   24 yaşındaki Milli atlet Meltem Yaşar 800-1500-3000 metre ve kros yarışmalarında defalarca Türkiye şampiyonu oldu. Elde ettiği başarılar nedeniyle ABD’nin Ohio eyaletindeki Toledo Üniversitesi’nde yüzde yüz burs kazanan ve atletizmde üniversiteyi temsil eden Yaşar 3000 metre ve 1 mil yarışlarında eyalet şampiyonu olarak takımının da birinci olmasını sağladı.

 

 

TÜRK ATLETİZMDE KADIN SPORCULARIN YILLARCA TUTUNABİLMELERİ İÇİN YETERLİ OLANAK TANINMIYOR

 

İstanbul’daki Amerikan Lisesi 12. Sınıf öğrencisi ve Momentum Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan 18 yaşındaki Ezgi Yaşar ise 800, 1500 metre ve 4x400 metre bayrak yarışlarında elde ettiği derecelerle Türk atletizminde adını duyurdu. Ezgi Yaşar’da Toledo Üniversitesi’nin atletizm için verdiği burs barajını geçerek ABD’e hem öğrenim görme hemde atletizm yapma olanağı buldu. Ezgi Yaşar “Düzenli ve disiplinli olarak antrenman yapmam ve ard arda gelen başarılı sonuçlar eğitime olumlu bir şekilde yansıdı. Tabii atletizmde ablam ile birlikte bu yönde başarılı olmamızın en büyük nedeni anne ve babamın geçmişte iyi bir sporcu şu anda ise iyi birer antrenör olmaları yatıyor. Türkiye’de atletizme yönelen kız sporcu sayısı ne yazık ki yeterli değil. Çünkü atletizmde kız çocuklarına tanınan olanaklar yeterli değil. Bu nedenle lise ve üniversite yıllarından sonra atletizme devam eden kadın sporcu sayımız yk denilecek kadar az, ancak ablam ve Türk atletizmini dünya şampiyonalarında en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

BAŞARILI OLAN TÜRK SPORCULARA ABD’DE ATLETİZM YAPMA OLANAĞI BULUYORUZ

 

 Baba ve antrenör Ahmet Yaşar “Yaklaşık yarım asırdır Türk atletizminin içindeyim. İleri gittiğimizi bırakın olduğumuz bile saymıyoruz. Devşirme atletlerle başarılı bir görünüm çizsekte kendimizi kandırıyoruz. Atletizmin gerçekleri bunlar değil. İki hafta sonra başlayacak Tokyo Olimpiyatları öncesi olimpiyat kotalarını geçmek için atletizm hakemlerinin sporcu derecelerini abarttığı, bunu Uluslar arası Atletizm Federasyonu’na iletmedikleri ve ulusal bir hakemin bu nedenle istifa ettiği skandalı patladı. Bizler çocuklarımıza ve geleceğin atletlerine önce ahlaklı ve dürüst spor yapmayı öğretiyoruz. Ardından gelen başarılarla çok daha iyi şartlarda atletizm yapabilmelerini sağlamak için ABD’nin çeşitli üniversitelerinde atletizm bursu veren kurumlarla temasa geçiyoruz. Şu anda Türkiye’den bu bursları kazanan 300 metre engellide Selma Karaaslan, yüksek atlama Türkiye rekortmeni Ali Eren Ünlü, 110 metre engelci Tibet Sancak ve uzun mesafe koşucusu Ceren Yılmaz var. Bu çocuklarımız ABD üniversitelerinde hem en iyi eğitimi alacak hemde en iyi şartlarda atletizm yaparak Türk atletizmine katkıda bulunacak” diye konuştu.

 

 

100’ ÜN ÜZERİNDE KUPA VE MADALYA

 

Türkiye’de sporun akordunun bir türlü yapılamadığını ve organize olunmakta güçlük çekildiğini çünkü atletizm başta olmak üzere birçok spor dalının siyaset kurbanı olduğunu belirten anne Fatma Yaşar “Yinede eski atlet anne baba olarak çocuklarımıza spor eğitimi ve kültürü içerisinde yetiştirmekten ve onların elde ettiği başarılarla gurur duyuyoruz. Düşünün 16-17 milyonluk İstanbul’da düzenli atletizm yapan kız çocuğu sayısı sadece 200 civarında. Türkiye genelinde bu sayı 500’ü geçmez. Spor, sanat ve ilimde gelişmeyen ülkelerin bireyleri de kendilerini geliştiremiyorlar. Bu nedenle sadece kızlarımız değil, ellerinden tuttuğumuz her bir çocuğumuzu atletizm sporu ile birlikte eğitimlerine de sahip çıkmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eşimle birlikte atletizm sayesinde ulusal ve uluslar arası alanda birçok güzel dostluklar edindik, atletizm sayesinde evlendik. Gelen başarılar ise mutluluğumuzu arttırıyor” ifadelerini kullandı.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI