Bugun...



Şair Neyzen Tevfik doğduğu evin önünde anıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ünlü Ney ustası ve şair Neyzen Tevfik Kolaylı ölümünün 69. Yıldönümünde yaşadığı evi ve heykelinin önünde düzenlenen tören ile anıldı. Tören’de usta şairin yaşamı anlatıldı, ney ustalarından müzik dinletisi sunuldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 29-01-2022 08:33:48 Tarih: 29-01-2022 08:30

Şair Neyzen Tevfik doğduğu evin önünde anıldı

Dünyaca ünlü Ney ustası ve şair Neyzen Tevfik Kolaylı  Muğla’nın Bodrum ilçesinde doğduğu ev ve heykelinin önünde düzenlenen tören ile  anıldı. Sanatçının ölümünün 69. Yıldönümü dolayısı ile yapılan etkinliğin sunumunu gazeteci ve Bodrum Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Berrin Ak gerçekleştirdi. Neyzen Tevfik Caddesi’nde düzenlenen etkinliği  yazar Şebnem Pişkin, sanatçılar ve vatandaşlarda ilgi ile izledi.

Etkinlikte klasik kemençe sanatçısı Haluk Karakapıcı, Neyzen’in Mustafa Kemal ile ilgili anılarını anlattı. Mustafa Kemal’in hoş dost sohbetlerinde Neyzen’i dinlemekten büyük keyif aldığını belirten Karakıpıcı “Atatürk sanata ve sanatçıya her zaman önem ve değer vermişti. Neyzen'i çok sever ve saygı duyardı. Sanatçılara verdiği önem ve değer Neyzen tarafındanda sık sık anlatılmıştır” diye konuştu.

 

 

Karakapıcı’nın ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: “Neyzen muhalif kişilikte bir aydındı. Onunla aynı topraklarda doğmuş olmak bir şanstır. Neyzen, Mustafa Kemal döneminde yapmış olduğu eleştirilerini bugün yapsaydı büyük olasılıkla başını belaya sokabilirdi. Mustafa Kemal hoşgörüsü, Neyzen’in yaratıcılığının, sanatçı kimliğini geliştirebilmesinin önünü açmıştır. Neyzen’den halen öğrenebileceklerimiz var. Onun derya, deniz anısını ve fikirlerini doğduğu bu bereketli topraklar üzerinde yaşatabilmek için elimizden ve yüreğimizden geleni, ardımıza koymayacağız” dedi. Etkinliğin sonunda Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Neyzen Yavuz Akalın ve Ritim Saz Sanatçısı (Bendir) Selçuk Yazıcı, ney dinletisi sundular.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI