Bugun...



Sahile mermer tozu dökümüne 270 bin TL. para cezası

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki beş yıldızlı bir otelin sahiline döktüğü mermer tozu için yasal işlem başlatıldı, tesise 270 bin TL. idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-03-2021 19:35

Sahile mermer tozu dökümüne 270 bin TL. para cezası

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki beş yıldızlı bir turistik tesisin sahiline tonlarca mermer tozu dökülmesi çevrecilerin sert tepkisine neden olmuştu.

MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Milas dönem sözcüsü Neşe Tuncer’in gündeme getirerek şikayetçi olduğu turistik tesis ile ilgili olarak Milas Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı belirtildi.

 

MERMER TOZU AĞIRLIKLI KALSİUM TOKSİT MADDESİ BULUNDU

 

Yapılan incelemelerin ardından turistik tesisin bulunduğu koya "Beyaz kum" görünümlü mermer tozu döküldüğü ileri sürüldü. Bahse konu alanda inceleme yapan ekipler, sahile dökülen maddeden numune aldı. Yapılan laboratuvar sonucuna göre, sahile dökülen maddenin yüzde 55 oranında mermer tozu yoğunluklu kalsiyum oksit maddesi olduğu belirlendi.

 

 

DÖKÜLEN MERMER TOZLARI SAHİLDEN TEMİZLENECEK

 

İncelemenin tamamlanmasının ardından, maddeyi sahile döken tesise 270 bin lira idari para cezası uygulanacağı ve maddenin alandan toplatılacağı öğrenildi.

 

 

KARAR ÖRNEK TEMSİL EDECEK

 

MUÇEP Milas Sözcüsü Neşe Tuncer “Mermer tozu dökerek hem sahilin doğal yapısını yüzlerce canlı türünü ve insanların hayatını tehlikeye atmanın bedeli olmalı. Resmi kurumların harekete geçerek yaptırım uygulamaları örnek karar temsil edecek, geçen yılda Bodrum’da birçok otel bu ve benzeri uygulamalara gitmiş verilen ağır cezaların ardından geri adım atılmıştı. Bizim sahillerimizi Maldivlere benzetmenin hiçbir anlamı yok çünkü bizim doğal yapımız Maldivlerden çok daha güzel” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI