Bugun...



Sağanak yağış ve lodos Bodrum’u vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu gece yarısı başlayan şiddetli lodos ve sağanak yağışlar tekneleri batırdı, yollar kullanılamaz hale geldi. Sahil kesimlerindeki onlarca ev ve işyeri sular altında kalırken, restoran ve kafelerin malzemeleri denize sürüklendi. .

facebook-paylas
Güncelleme: 07-12-2021 23:57:27 Tarih: 07-12-2021 13:56

Sağanak yağış ve lodos Bodrum’u vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabaha karşı başlayan şiddeti lodos ve  sağanak yağış ilçede hayatı elç etti. Bodrum’un Paşatarlası Kumbahçe, Bitez, Ortakent ve Akyarlar Mahalleleri’nde etkili olan şiddetli lodos nedeniyle tekneler karaya sürüklendi, bazı küçük balıkçı kayıkları battı. Bitez koyunda açıkta demirli bulunan Kerasus isimli sailing yat demir tarayarak karaya kadar sürüklenip dalgaların etkisi ile karaya kadar çıktı.

 

 EV VE İŞYERİ SULAR ALTINDA KALDI

 

Kumbahçe Mahallesi ve Paşatarlası Mevkii’nde lodos ile birlikte gelen2-3 metrelik dev dalgalar sahili kullanılmayacak hale getirdi. Sahil kenarında restoran ve kafelerin masa sandalyeleri denize sürüklendi. Onlarca ev ve işyeri dev dalgalar ile birlikte sular altında kaldı. O anlar  kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

 

 

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

 

Sağanak yağış nedeniyle Bodrum7un Torba, kızılağaç ve Çiftlik Mahalleri’nde bazı yollar kullanılamayacak hale geldi. Bir okul servisi ile kamyon çukura düştü. Yollarda dev çukurlar oluştu.

Bugün yapılması planlanan Bodrum- Datça feribot seferleri iptal edilirken, Güllük’ten İtaya ve İsrail’e kuruyük götüren gemiler Bodrum koylarına sığınmak zorunda kaldı.

Muğla Valiliği ve Meteoroloji tarafından bir gün önce yapılan uyarıların işe yaradığını belirten evli ve iki çocuk babası kaptan 57 yaşındaki Murat Kaynak “Meteoroloji ve ilgili birimler dün uyarı yapmıştı, dışarıdakis teknelerin büyük bölül liman ve barınaklara sığındı, facia önlendi. Ancak lodosun getirdiği dalgalar sahildeki işyeri ve evleri sular altında bıraktı” diye konuştu. Bodrum’da itfaiye , zabıta ve tarfik polisleri olumsuzluklara karşı alarma geçti.

 

 

 

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI