Bugun...



Rus turistten kaybımız 1 milyon turist 1 milyar dolar döviz

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova'nın 15 Nisan-31 Mayıs döneminde Türkiye'ye uçuşları kısıtlama kararı turizmcileri üzdü. Ülke turizminin kaybının bu yıl 1 milyon turist ve 1 milyar dolar döviz olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-04-2021 11:32:40 Tarih: 17-04-2021 11:03

Rus turistten kaybımız 1 milyon turist 1 milyar dolar döviz

Rusya'nın Türkiye’ye 45 günlük uçuş yasağı getirmesi turizmcileri üzdü. 1 milyar dolar gibi bir kayıpla karşı karşı karşıya kalan turizmciler gözlerini Avrupa ve Asya ülkelerine dikti.

Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Serkan Ceylan Rusya’nın uçuşları iptal etmesi çok üzücü bir durum ifadelerini kullanarak “Sektörümüz pandemi sürecinden dolayı zor günler yaşıyor. Türkiye turizm sektörü zor günler geçiriyor. Rusya pazarı ise bölgemizin en çok hedeflediği en beklentisinin olduğu bir pazardı. Biz bunu geçici bir karar olarak değerlendirmek istiyoruz. Şimdiki maliyeti sektörümüz için çok yüksek. Bu konunun devletler bazında en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp olacak


Sianji Well Being otelinin yönetim kurulu Başkanı Recai Çakır, Rusya’nın uçuşları iptal ettirmesi nedeniyle turizmde 1 milyar dolarlık bir kayıp olacağını söyleyerek “Heyecanla beklediğimiz Rus pazarının Haziran ayına kadar uçuşların iptal edilmesi haberi turizm sektörünü çok ciddi etkilemiştir. Pandemi sürecine bağlı olarak Pandeminin etkilediğini ve Karadeniz’de Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğinin de bunda bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Umarız siyasi değildir, sadece pandemiye dayalı bir karardır. Biz bundan bir ders alıp buna göre önemlerimizi alıp pandemi sürecindeki hasta sayımızı aşağılara çekebilirsek bu durumu düzeltile bilinir. Otelciler 1 Nisan olarak ve daha sonra 15 Nisan olarak açılışlarını belirlemişlerdi. Bu durum 15 Mayıs ile Haziran ayı ortasına kadar gider. Yaklaşık 1 milyar dolar bir kaybımız olacağını düşünüyorum, 1 milyon turist kaybımız olacağını da düşünüyorum” dedi.




Kaynak: turizmdays.com

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI