Bugun...



Rotaryenlerden Milas ormanlarına anlamlı destek

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında kül olan 650 hektarlık orman yangınlarının ardından harekete geçen Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu temin ettiği 9 adet Mobil Yangın Söndürme Cihazlarını düzenlenen tören ile teslim etti. Federasyon Başkanı Nedim Atilla, “2021 yılı Temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak 15 gün süren orman yangınları, geçmiş yıllara göre 3 kat artış gösterdi. " dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2022 13:51

Rotaryenlerden Milas ormanlarına anlamlı destek

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında kül olan 650 hektarlık orman yangınlarının ardından harekete geçen Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu temin ettiği 5 ton su kapasiteli 9 adet Mobil Yangın Söndürme Cihazlarını düzenlenen tören ile teslim etti. Milas’ta düzenlenen törene CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, 13. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Ayşe Özmen, Karia Rotary Kulübü Başkanı Saide Kurt ve Mylasa Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan ile birlikte köy muhtarları katıldı. Mobil Yangın Söndürme Cihazlarının orman yangınlarının meydana geldiği dokuz köy yakınlarına yerleştirileceği belirtildi.

 

 

YANGINLARA EN HIZLI BİÇİMDE MÜDAHALE ETMEK

Ülkemizde ve Dünya da meydana gelen yangınların, ekolojik sistemin zarar görmesinde önemli bir tehlikeye yol açtığını dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, “2021 yılı Temmuz ayında başlayıp yaklaşık olarak 15 gün süren orman yangınları, geçmiş yıllara göre 3 kat artış göstermiştir. Yaşanılan iklim değişikliği ile bu artış bizleri yangına karşı mücadelede önceden önlem almak için daha duyarlı olmaya yönlendirmiştir. Bu amaçla, mobil yangın söndürme sistemleri ile, yangına önceden hazırlıklı olabileceğimiz, pratik ve aynı zamanda herkesin hızla öğrenip kullanabileceği ve aynı zamanda hemen yangın söndürmeye müdahale edebileceği basit bir sistemi projelendirdik ve devreye aldık. Sistem en fazla bir veya iki kişi ile kullanım sağlayarak efektif bir çalışma alanı sağlamaktadır. Bu sebeple bölgede kulüplerimiz vasıtasıyla kurduğumuz 9 adet Tolum Birliğimiz ile bir yandan yaraları hızla sarmaya çalışırken diğer yandan yangına önceden hazırlıklı olabileceğimiz bu sistem geliştirmiş olduk. Amacımız yangınlara en hızlı şekilde müdahale ederek yanan alanların seviyesini minimuma indirmek” diye konuştu.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI