Bugun...



Roma Dönemi’ne ait kaya mezarları kültür turizmine kazandırılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde belediye ekiplerinin çalışması ile tespit edilen ve temizlik çalışmalarına başlanılan Roma dönemine ait kaya mezarlarının turizme kazandırılacağı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 08-04-2021 15:21

Roma Dönemi’ne ait kaya mezarları kültür turizmine kazandırılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gökçebel Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemine ait Kaya Mezarları ve Sunu Çukurları’nın yer aldığı park alanı ile Türkbükü Mahallesi’nde bulunan Roma Dönemi ait Kaya Mezarları’nın  yer aldığı alanlarda  temizlik çalışmaları başlatıldı.

 

MEZARLAR TEMİZLENDİ

 

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan alınan izinler doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ot ve çöp temizliği gerçekleştirildi.

 

 

RÖLEVE ÖLÇÜLERİ ÇIKARILDI

 

Temizlik çalışmaları sonrasında, Karia Bölgesi’nin Roma dönemi ölü gömme adetlerinin önde gelen örneklerinden olan Kaya Mezarlarının röleveleri alınarak çevre düzenleme ve sergileme projeleri hazırlanarak Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunulacağı belirtildi.

 

3500 YILDIR CANLI KALAN BİR KENT

 

Bodrum'un geçmişini, gelecek ile bütünleştirerek tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, projeler üreten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

"Üzerinde bulunduğumuz yarımada, binlerce yıldır hayatla iç içe. Bizim bildiğimiz kadarıyla 3500 yıldır burada medeniyetler var olmuş ve hiçbir zaman terk edilmemiş. Hep canlı kalmış. Bodrum, günümüzde bile hala 24 saat yaşayan kent olarak bilinir. Bu kenti canlı kılan özelliklerin başında, bu coğrafyanın binlerce yıldır varoluşu ve o medeniyetlerin bize bıraktığı auradır, tarihi güzelliklerdir. O yüzden Bodrum’u biz farklı bir şekilde seviyoruz ve ona sahip çıkmaya çalışıyoruz. Amacımız atıl kalan kültür mirasını koruyup kollayarak kültür turizmine kazandırmak"  Dedi.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI