Bugun...



Ortakent'de otoparkın ortasında ailelerin miras tartışması

Muğla’nın Ortakent Mahallesi’nde 3 hisseli araziye hissedarlardan birinin haberi olmadan otopark ve oto yıkama işletmesi açan aileler arazinin ortasında karşılıklı olarak basın açıklaması yapınca ilginç görüntüler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-12-2021 17:24:39 Tarih: 10-12-2021 17:19

Ortakent'de otoparkın ortasında  ailelerin miras tartışması

Haberleri olmadan diğer iki mirasçı ve yakınlarının boş araziyi işletmeye açtıklarını belirten Avukat Gülay Özmert Tireli “Müvekkilerimin haberi olmadan bir işletme açılmış para kazanılmaya başlanmış. Bizim böyle bir taahhüdümüz yok. Yapı kaçaktır, yasal yollara müracaat ettik” derken, diğer hissedarlar “İstihdam yarattık, uzlaşmak istiyoruz, uzlaşmıyorlar” açıklaması yaptılar.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi Kemer Caddesi’nde 3 köklü hissedarlı 2 bin metrekarelik arazinin hissedarlardan birisi ve varislerine haber verilmeden otopark ve oto yıkamacısı yapılması üzerine  mirasçılar avukatları ile birlikte otopark içerisinde basın açıklaması yaptı.

 

 

Mirasçı ve hissedarlarından 14 kişi otoparkın içinde Avukat Gülay Özmert tireli ile birlikte basın açıklaması yaparken, otoparkı işletmeye açan diğer iki mirasçı ve varisleri ise otoparkın diğer köşesinde basın açıklamasını izledi.

 

(Avukat Gülay Özmert Tireli)

 

BURASI YASAL ANLAMDA KAÇAKTIR

Avukat Tireli yaptığı açıklamada Müvekkilim Muhammet Karapınar ve mirasçılarının haberi yokken burasını oldu bittiye getirip işletmeye açmışlar.  Taşınmazın diğer iki hissedarı yasa gereği müvekkillerimizden gerekli olan muvafakatnameyi almadan otopark ve oto yıkamacısı olarak ruhsat alarak ticari faaliyete başlamışlardır. Belediyeden beyana istinaden ruhsat verildiğini öğrendik. Resmi yolla yapılan itirazlarımıza rağmen  beton dökülme, kaçak imalat yapma konusunda herhangi bir işlem yapılmamıştır. Otopark ve oto yıkama yasal anlamda kaçaktır ve kaçak yapıyada belediyeden ruhsat verilmiştir. Konuya ilişkin verilen dilekçelergözardı edilmiş ve müvekkillerimiz Bodrum belediyesi’ncve yok sayılmakta diğer hissedarların kullanımına göz yumulmaktadır. Tüm bunların hukuksuz olduğunu belirterek ilgili makamlara müracaatlarımızı yaptık ruhsatın iptalini istedik. Kamu gücüyle Anayasal hakları olan mülkiyet hakkı ihlal edilmektedir. Müvekkillerimiz haklarını resmi ve hukuki yollarla aramakta iselerde  Bodrum Belediyesi’nce yapılan bu  haksız hukuksuz keyfi uygulamanın duyurulması için basın açıklamamızı yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

İSTİHDAM YARATTIK, BİZ UZLAŞMAK İSTİYORUZ

Avukat ve mirasçıların açıklamasını dinleyen ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve otoparkı hizmete açarak dedelerinin adını verdiklerini ve istihdam yarattıklarını belirten Eyüp Gözütok ile Ahmet Gözütok aldıkları ruhsatı gösterdiler. Ahmet Gözütok yaptığı açıklamada “Biz iki hissedar, akrabamız olan üçüncü hissedar ile anlaşmak istedik onlar anlaşmadı. Gördüğünüz gibi ruhsatımızı aldık işletiyoruz. Uzlaşmadan yanayız. Burada otopark açtık işçi istihdam ettik, insanlara ekmek veriyoruz. Arsa zaten atıl vaziyetteydi.  Tabiiki hukuk yoluna gidebilirler” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI