Bugun...



Oltalar “Aşkımız levrek” temasıyla suya atıldı

Her yıl düzenlenen Levrek Yarışması bu kez “Aşkımız Levrek” teması ile gerçekleştirildi. Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan “Bu etkinlikteki temel amacımız mavi vatan olan denizleri kirletmemek, balıkların bulunmaz birer besin kaynağı olduğunu vurgulamak ve bu yönde bir farkındalık oluşturmak. Kışın ortasında sahilde yaktığımız ateşler gibi, ikram ettiğimiz çorbalar gibi sıcacık dostlukların kurulduğu bir ortama sahne oldu yarışmamız” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2022 08:49

Oltalar “Aşkımız levrek” temasıyla suya atıldı

İzmir’in Karaburun ilçesinde bu yıl Karaburun Belediyesi tarafından 12. Kez düzenlenen levrek yarışması Sevgililer Günü konseptine uygun olarak “Aşkımız Levrek” sloganı ve temasıyla gerçekleştirildi. Kabakum sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 600 olta tutkununu katıldı. katıldığı levrek avı güzel havanın etkisi ile bir festivale dönüştü. Karabarun Belediye Başkanı CHP’li  İlkay Girgin Erdoğan İzmir ile birlikte yaklaşık 30 il ile Almanya ve Bulgaristan’da katılımların olduğunu belirttiği yarışmayla ilgili olarak 600 av tutkununun yanı sıra aileleri ve ziyaretçilerle birlikte yaklaşık on bin kişiye ulaşıldığını belirtti.

 

 

Erdoğan “Bu yıl 12’nci kez Sevgililer Günü konseptine uygun olarak “Aşkımız Levrek” sloganıyla düzenlediğimiz Levrek Avı, güzel havanın da etkisi ile bugüne kadar ulaşılan en yüksek sayıdaki katılımcıya sahne oldu. İzmir ve Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra Almanya ve Bulgaristan dahil 600 olta tutkununun katıldığı yarışmamızda, aileleri ve ziyaretçilerin katılımıyla Kocakum sahilimizde binlerce vatandaşa ev sahipliği yaptık” diye konuştu.

 

AMACIMIZ DENİZLERİN KİRLETİLMESİNİ ÖNLEMEK BALIKLARIN BESİN KAYNAĞI OLDUĞUNU VURGULAMAK

Erdoğan “Adında yarışma yer almasına rağmen, daha büyük ve daha çok balığın tutulduğu bir yarışma olmaktan çok ötede anlamlar taşıyor. Bu etkinlikteki temel amacımız mavi vatan olan denizleri kirletmemek, balıkların bulunmaz birer besin kaynağı olduğunu vurgulamak ve bu yönde bir farkındalık oluşturmak. Kışın ortasında sahilde yaktığımız ateşler gibi, ikram ettiğimiz çorbalar gibi sıcacık dostlukların kurulduğu bir ortama sahne oldu yarışmamız. Kendimizle yarıştığımız, kendi vicdanımıza karşı mücadele ettiğimiz ve keyif aldığımız bir etkinlik olduğunu umuyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışmada 40 santimetre katgegorisi ve üzerinde İlker Nazlı ve  Kalamar kategorisinde ise 1490 gram kalamar yakalayan İsmail Engiz birinci oldu. Nazlı ve Engiz ödüllerini Belediye Başkanı Erdoğan verdi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI