Bugun...



NATO’un Askeri Komite Konferansı Atina’da Toplanıyor

NATO’un Askeri Komite Konferansı 17-19 Eylül’de Atina’da yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2021 21:46

NATO’un Askeri Komite Konferansı Atina’da Toplanıyor

NATO’nun en yüksek askeri otoritesi olan Askeri Komite’nin , 17-19 Eylül 2021 tarihleri ​​arasında Yunanistan7ın başkenti Atina’da toplanacağı açıklandı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı (GEETHA) General Konstantinos Floros’un başkanlığında  düzenlenecek olan NATO Askeri Komitesi konferansı, İttifak Savunma Şeflerine stratejik öneme sahip konuları bir araya getirme ve tartışma fırsatı sunacağı açıklandı.

 

 

NATO 2030 STRATEJİLERİ TARTIŞILACAK

 

NATO operasyonları, misyonları ve eylemleri, Savunma hükümleri ile “Avrupa-Atlantik Bölgesi’nin Caydırıcılığı ve Savunması” ve “NATO Üstün Savaş Metni” başlıklı iki yeni kurumsal yaklaşımın uygulanması masada olacak. Konferansta ayrıca, “NATO 2030” girişiminin yanı sıra bunun sonucunda ortaya çıkan askeri sonuçları ve fırsatları tartışılacak.

 

ÜST DÜZEY KOMUTANLAR TOPLANTIDA YER ALACAK

 

Konferansa NATO Askeri Komitesi Başkanı Amiral Rob Bauer başkanlık edecek ve her toplantı Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı General Tod Wolters (SACEUR) ve Müttefik Dönüşüm Yüksek Komutanı General André Lanata (SACT) tarafından desteklenecek.

Konferansın resmi açılış töreni 17 Eylül Cuma günü 18:30’da Deniz Harp Okulu’nda yapılacak. 18 Eylül Cumartesi günü sabah saat 08:30’da Askeri Komite Savunma Komutanları düzeyinde, öğleden sonra 17:45’te toplanacak.

Askeri Komite Başkanı Amiral Rob Bauer ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros toplantıların bitiminde  ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI