Bugun...



Nartugan Şenlikleri Arif Vidinli’nin anısına dikilen heykel ile yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine binlerce yıllık Türk kültürü olan Nartugan Şenlikleri’ni kazandıran ve geçtiğimiz yıl yaşadığı Gündoğan Mahallesi’nde yüzerken yaşamını yitiren ünlü iş insanı ve edebiyatçı Arif Vidinli’nin anısına yaşadığı sahile Nartugan Heykeli dikildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:18:21 Tarih: 21-12-2020 14:28

 Nartugan Şenlikleri Arif Vidinli’nin anısına dikilen heykel ile yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesine yaklaşık 20 yıl önce yerleşen ve düzenlediği 18 Nartugan Kültür ve Edebiyat Şenliği’ni Bodrum’ a kazandıran ve geçtiğimiz yıl yüzerken 81 yaşında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren ünlü iş insanı ve edebiyatçı Arif Vidinli’nin anısına yaşadığı sahile Nartugan Heykeli dikildi.

 

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ.

 

Bodrum’un Gündoğan sahilinde her yıl 21-26 Aralık tarihleri arasında düzenlediği şenlik ateşi, sergi şiir ve edebiyat panelleri ile ilçenin kültürüne önemli bir katkıda bulunan Vidinli’nin ailesine bıraktığı vasiyetinde şenliğin düzenlendiği sahilde bir Nartugan Heykeli yapılmasını istediği belirtildi. Ailesinin talebi doğrultusunda Bodrum Belediyesi tarafından  Heykeltraş Mert Ege Köse’ye yaptırıldığı belirtilen  3,5 metre yükseliğinde 2,5 metre genişliğindeki alüminyum ve farklı metaller kullanılarak yapılan Nartugan Heykeli şenliğin düzenlendiği sahile yerleştirildi.

 

 

HEYKEL NARTUGAN’IN ÖNEMİNİ ANLATIYOR

 

Köse “Nar Tugan Güneşi bir tam yuvarlak formun iki farklı dille anlatımıdır. Heykel form olarak bir bütünken, içerik olarak 2 farklı öğe barındırır. Alt gri kısım soğuk günleri, uyuyan dünyada 21 Aralık’a kadar kısalan günleri temsil eder. Üst kısmında yer alan kırmızı ve kıvrımlı yer, ateşi, sıcağı, aydınlığı, 22 Aralık’tan sonra uzayan günleri ve sıcak zamanları temsil eder. Heykelde bulunan eğim ise bütün bu mevsimleri yaşamamızı sağlayan eksen eğikliğini gösterir.” Diye konuştu.

 

 

SEMA HÖCEK “NARTUGAN ŞENLİKLERİ  BİZE VİDİNLİ’DEN MİRAS KALDI”

 

Gündoğan Peynirçiçeği  Gönüllüleri Derneği üyesi olan Vidinli’nin ani ölümü dernek  üyeleri, sanat ve kültür camiasında şok etkisi yarattığını belirten dernek başkanı ve Nartugan Şenlikleri sözcüsü Sema Höcek “Arif abi bize Nartugan şenliklerini miras olarak bıraktı. O bizim her türlü çevre doğa kültür ve sanat etkinliğimize destek veren çok değerli bir iş insanıydı. Bize gösterdiği yoldan gitmeye devam edeceğiz ani ölümü bizi çok üzmüştü. Vasiyeti yerine getirildi ve anısına dikilen Heykel’in etrafından heryıl şenlikleri düzenlemeyi sürdüreceğiz, bu yıl ilk kez pandemi kuralları nedeni ile şenlikleri iptal etmek zorunda kaldık. Vidinli’nin vasiyetini yerine getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

 

Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “Pandemi şartları nedeniyle bu yıl kutlamaların yapılamadığı ve dolayısıyla açılışı yapılamayan Nar Tugan heykeli Arif İsmet Vidinli'nin anısına, ailesi tarafından Gündoğan sakinlerine armağan edildi.Vidinli Ailenin talebi üzerine başlayan süreçte, Hazineye ait halka açık bir noktada sergilenen heykel için gerekli izinlerin alındığı öğrenildi. Duyarlı ve hassas Bodrum halkının taleplerine hiçbir zaman kulak tıkamayan Bodrum Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı, içinde görkemli bir Atatürk Heykelinin de bulunacağı, Gündoğan Mahallesi'ne yakışır modern meydan projesinde sona gelindiği bildirildi” denildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI