Bugun...



Nartugan Şenliği Gündoğan’da düzenlenecek

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde bu yıl 12. kez düzenlenecek olan Nar Dugan (Nar Doğan) Kültür, Sanat ve Şenlikleri’nin 21 Aralık 2021 tarihinde Gündoğan Limanı Balıkçılar Kahvesi yanındaki plajda düzenleneceği belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-12-2021 15:56:55 Tarih: 13-12-2021 22:09

Nartugan Şenliği Gündoğan’da düzenlenecek

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi  Gündoğan  Çalışma  Grubu tarafından bu yıl 12. Kez düzenlenecek olan şenlik saat 14.00’ te Bodrum Bandosu’nun müzikleri eşliğinde ateşin yakılması ile başlayacak. Saat 14.30’de Şenliğin başlamasında önemli rol oynayan  Arif Vidinli anısına lokma dağıtımı yapılacak. Saat 15.00’te ise Barış Kömürcüoğlu konseri düzenlenecek.Gündoğan’da Nar-Tugan ateşi Barış Kömürcüoğlu konseri ile yanacak. Popstar yarışması ile tanıdığımız ve “Sessiz Gemi” performansıyla unutulmazlar arasına giren Barış Kömürcüoğlu yaklaşık 2 saat sürecek canlı konseri ile Gündoğanda farklı bir Nar-Tugan rüzgarı estirecek.

 

 

Şenlikle ilgili açıklama yapan Sema Höcek, 5  gün süren Nar Dugan şenliklerinin binlerce yıl önce Altaylar’ da yaşayan Türklerin inançlarına göre şenliğin başladığı günün gecesinde ışığın karanlığı yendiğini ve günlerin uzamaya başlaması nedeniyle düzenlendiğini  ve unutulmaya yüz tutan bir Türk geleneğinin yeniden canlandırıldığını  belirterek “Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmak ve insanlarımıza anlatmak istiyoruz. Altaylardaki Türklerden gelen bir geleneği yaşatmanın çabası içerisindeyiz şenliğe olan ilgide her geçen gün artıyor” dedi.

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI