Bugun...



Muğla Üniversite’de, cinsel saldırı iddiası, öğretim görevlisi tutuklandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) Arkeoloji Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Ş.G., kazı evinde beraber kaldığı kız öğrencisine ‘cinsel saldırıda’ bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2023 22:31:34 Tarih: 08-01-2023 21:54

Muğla Üniversite’de, cinsel saldırı iddiası, öğretim görevlisi tutuklandı

MSKÜ Edebiyat Fakütesi Arkeoloji Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan Ş.G.’nin geçtiğimiz 6 Ağustos’da kazı evinde beraber kaldığı kız öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü.

Aynı okulda Sanat Tarihi bölümünde okuyan ikinci sınıf öğrencisi genç kızın iddiasına göre 19 yaşındaki genç kız, geçtiğimiz 6 Ağustos’ta sınıf arkadaşları ve öğretmeni Ş.G. ile birlikte Fethiye İlçesi’ne bağlı Yeşilüzümlü Mahallesi’ne kazı çalışması için gitti. Kazı çalışmalarına iki günlük ara verilince genç kızın arkadaşları, evlerinin yakın olması nedeniyle evlerine döndü. Genç kız ise kalacak yeri olmadığı için öğretmeni ile öğrencilere tahsis edilen kazı evinde yalnız kalmak zorunda kaldı.  Genç kız, öğretmenin ‘alkol alalım mı?’ demesi üzerine önce bunu istemedi. Daha sonra Ş.G.’nin sürekli ısrarı üzerine alkol aldıklarını, ardından öğretmeni Ş.G.’nin kendisine cinsel saldırı da bulunduğunu öne sürdü.


Genç kız bu olayın ardından önce kendisine kimsenin inanmayacağını düşünerek Ş.G.’den şikayetçi olmadı. Daha sonra 29 Aralık’ta yaşadığı olay nedeniyle kriz geçirmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Ertesi gün genç kız karakola giderek Ş.G.’den şikayetçi oldu. Genç kızın ifadesinin alınmasının ardından dosya savcılığa gönderildi.

 

Ş.G., 2 Ocak Pazartesi günü emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.G., suçlamaları kabul etmedi. Ş.G., Sulh Ceza Hakimliği’nce 3 Ocak’ta ‘basit cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Genç kız olay sonrası yaşadıklarını ise şöyle anlattı:
“Arkadaşlarım bana sürekli öğretmenimin beni kızı gibi gördüğünü söylüyorlardı. Ben de bu yüzden bana inanmayacaklarını düşündüğüm için bunu olayı ilk başta kimseye anlatamadım. Elimde kanıtım da yoktu. Daha sonra olayın etkisiyle krizler yaşamaya başladım ve psikolojik destek aldım. Sinir krizlerim, kusmalarım oldu. Ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım. O hayatına hiçbir şey olamamış gibi devam ediyordu, benimse her günüm kabusa döndü. Yaşadıklarım nedeniyle hayatla bağım koptu. Yaptığı cezasız kalmıştı ben buna daha fazla dayanamadım krizlerimde artınca 30 Aralık’ta şikayetçi oldum. Ş.G. şuan tutuklu yargılanıyor ama itiraz ettiklerini öğrendim. Tutuksuz yargılanma ihtimali varmış bu bile beni korkutuyor. Umarım bana yaşattıklarının cezasını alır.”
Üniversite yönetimince Ş.G. hakkında soruşturma açıldığı ve uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.

 

MUĞLA ÜNİVERSİTESİ'NDEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI




Kaynak: Beritan Yücel - Muğla Gazetesi

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI