Bugun...



Muğla suyuna sahip çıkıyor. Yeraltı sularının ihalesine çok sert tepki

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer altı su kaynaklarının ihalesinin hukuksuz bir şekilde yapıldığı iddia edilerek, ihalenin iptal edilmesi istendi. Muğla Su İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada “Su yaşam hakkıdır, yasal yollara gideceğiz” denildi.

facebook-paylas
Tarih: 07-02-2024 11:58

Muğla suyuna sahip çıkıyor. Yeraltı sularının ihalesine çok sert tepki

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yer altı su kaynaklarının ihalesinin hukuksuz bir şekilde yapıldığı iddia edilerek, ihalenin iptal edilmesi istendi. Muğla Su İnisiyatifi Eşsözcüleri Sebahat Genç ve  Serdar Denktaş ortak basın açıklaması yaptı.

SU YAŞAM HAKKIDIR, YASAL YOLLARA GİDECEĞİZ

Yapılan açıklamada “Köyceğiz Yeraltı Suları İhalesi Hukuksuzdur, İptal Edilmelidir! Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 08.02.2024 tarihinde Köyceğiz İlçesi Yayla Mahallesinde Yeraltı Sularının İçme Suyu Olarak Satışına Yönelik 3 Yıl Süre ile Kiraya Verilmesi için ihale açıldığı ilan edilmiştir. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının görev ve yetkileri, çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğinin 5. Maddesinde tanımlanmıştır. Bu görev ve yetkiler arasında yeraltı sularının kiraya verilmesi yetkisi yer almamaktadır. Muğla YİKOB'un görevi ve yetkisi olmadan su varlıklarının özelleştirilmesi için ihale açması yönetmeliğe aykırı ve suç niteliğindedir. Muğla Su İnisiyatifi olarak suyun yaşam hakkı olduğunu ve ticarileştirilemeyeceğini temel alan çalışmalarımızın gereği olarak Muğla Valiliği'ni suç niteliğinde olan söz konusu ihaleyi iptal etmesi için gereğini yapmaya davet ediyoruz. MSİ olarak konun takipçisi olacağımızı ve eğer ihale gerçekleşirse bu özelleştirme girişimini durdurmak için her türlü yasal ve meşru mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz” denildi.

,

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI