Bugun...



Muğla’nın cennet koyları ve ormanları böyle talan ediliyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Bozbük Mahallesi’nde ki Güllük körfezinin en güzel koylarından birindeki 370 dönümlük ormanlık arazinin iş makineleri ile talan edilmesine tepki gösteren köylüler eylem ve basın açıklaması yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 31-01-2024 18:35

Muğla’nın cennet koyları ve ormanları böyle talan ediliyor

 Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Bozbük Mahallesi’nde ki Güllük körfezinin en güzel koylarından biri olan Yavankuyu Mevkiinde ki 370 dönümlük ormanlık arazinin iş makineleri ile talan edilmesine tepki gösteren köylüler eylem ve basın açıklaması yaptı.

RANTA DEĞİL HALKA KALSIN

 Ormanlık alanda iş makineleri ile yol açma ve cennet koyu talan edilmesine yönelik olarak Bozbük köylüleri ellerinde Türk bayrakları ve taşıdıkları Ranta Değil Halka Kalsın, Cennet Koylarımızı Kimseye Peşkeş Çektirmeyeceğiz, Ormanlık Alanları Talan Ettirmeyeceğiz yazılı dövizlerle eylem ve basın açıklaması yaptı.

 

AKBELEN ORMANLARI BİTTİ SIRA BOZBÜK ORMANLARINA MI GELDİ

Milaslı  çevrecilerden ve gazeteci Nevzat Çağlar Tüfekçi “Yıllardır orman olarak bilinen ve Milas Orman İşletme Müdürlüğünün ağaç dikimi yaptığı alanda, şimdi ağaçların iş makineleriyle temizlenmesi ise bazı soru işaretlerini beraberinde getirdiği belirtiliyor. Denize sıfır olan bu alanın bu alanın kim ya da kimler tarafından nasıl alındığını, ormana ait bu alanda böyle doğa katliamı yaparak nasıl işlem yapabildiklerini merak ediyor ve yetkililerden konunun açıklığa kavuşturulmasını istiyoruz. Akbelen’deki orman bitti, şimdi sıra Bozbük cennet koyuna mı, ormanlarına mı geldi? Yıllardır orman diye bildiğimiz yer, şimdi kişi ve kişilere satılmış ve iki ekskavatör ormanlarımızı yok ediyor. Yazıktır! Durdurun bu adaletsizliği, bu talanı. Bu ormana gariban köylünün biri girse, hemen yakasına yapışır, durdurursunuz. Buna gücü yeten siyasiler, devlet görevlileri nerede? Haydi durdurun bu ağaç katliamını. Bu yer, bu orman; oksijen kaynağı. Bir zengin parasına para katsın diye cennet koylarımız talan ediliyor. Milas Orman İşletme müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı, Muğla Valiliği nerede? Durdurun bu çevre talanını, orman katliamını.” Dedi.

SATIN ALDIKLARINI SÖYLEYENLER TE TAPU NE BELGE GÖSTERİYORLAR

Bozbük köylülerinden Mehmet Öz “Eylem yaptık sesimizi duyurmaya çalıştık. Araziyi satın aldıklarını söyleyenler ne tapu nede belge gösteremediler. Buna rağmen rant uğruna talan yağma devam ediyor. Güllük körfezinin en güzel yerlerinden biri. Rant uğruna yapılan yağmanın doğa ve çevre katliamının bir an önce durdurulmasını istiyoruz” deyi konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI