Bugun...



Muğla’daki göçmenler Antik Pedasa Kenti’ni gezdi

Muğla’da yaşayan göçmenler 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’ nü Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pedasa Kazı Başkanlığı ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Muğla İl Temsilciliği iş birliğinde "Gelin Tanış Olalım" temasıyla Bodrum’un tarihi Pedasa Kentini gezerek kutladı.

facebook-paylas
Tarih: 18-12-2021 17:07

Muğla’daki göçmenler Antik Pedasa Kenti’ni gezdi

Muğla’da yaşayan göçmenler 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’ nü Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pedasa Kazı Başkanlığı ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Muğla İl Temsilciliği iş birliğinde "Gelin Tanış Olalım" temasıyla Bodrum’un tarihi Pedasa Kentini gezerek kutladı. Bodrum’un Konacık Mahallesi’ndeki 3 bin yıllık Antik Pedasa kentine otobüslerle gelen göçmenler için  düzenlenen Gelin Tanış Olalım etkinliğine Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız, Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ve Pedasa Kazı Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler’in ve yerli ve yabancı göçmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Muğla İl Göç İdaresi Müdürü KAVUK, dünyanın her yerinden, ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle ülkemize göç etmek zorunda kalmış ve ilimizde bulunan göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların “18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nü” içtenlikle kutladıklarını belirtti.

 

EVRENSEL İNSANİ DEĞERLERİ SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Muğla Vali Yardımcısı Caner 2500 yıllık bir devlet geleneğine sahip kadim bir devlet olarak insan temelinde evrensel değerlere her zaman değer veren ve onu hep öp planda tutan uygarlığın temsilcileri olduklarını belirterek "Irk elimizde olan bir konu değil. Bize Türk, Arap, ABD'li veya başka ırklardan olup olmadığımız sorgulanmadan dünyaya geliyoruz. O yüzden hepimiz insanız. Evrensel insani değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu da insanlığın geleceği ve barışı için çok önemli bir hadise." diye konuştu.

 

 

PEDASA ANTİK VE BODRUM’UN TARİHİNİ ÖĞRENDİLER

Çeşitli ülkelerden yaklaşık 250 göçmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte bulunan 25 ülkeden 250 göçmene Pedasa Kazı Bilimsel Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler tarafından antik kent, kazı çalışmaları, elde edilen bulgular ve Bodrum tarihi hakkında bilgi verildi. Göçmenler Antik Kent ve harabeleri içerisinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Göçmenler arasında bulunan ve Muğla Üniversitesi İktisat bölümü ikinci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Yemenli Abdullah Bin Habi ““Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Çocukken Türkiye’de yaşamak hayalimdi. Başka ne söyleyeyim. Göçmen olarak geldiğim ülke ikinci vatanım gibi. Üçyıldır burada öğrenim görüyorum, okulu bitirdikten sonra şartlar uygun olursa Türkiye’de yaşamaya devam edeceğim” dedi.

 




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI